woensdag, september 27, 2006


Lees hier verder!

Stadgesprek De Keet Spoorwijk


Stadgesprek 26 September 2006
Met luid tromgeroffel van de Antilliaanse percussiegroep werden de bezoekers binnengehaald.

Natuurlijk waren de mannen van de Jongerenraad Spoorwijk uiteraard ook van de partij.





Er ontstond die avond een zeer levendig debat over Oud en Nieuw Spoorwijk. De rode draad die avond bleek te zijn dat er ook Integratie plaats vindt tussen oude en nieuwe Spoorwijkers. Na afloop toog men hongerig naar de OASE in De Wissel voor de gezamelijke Iftarmaaltijd.

zondag, september 17, 2006


Lees hier verder!

De dag na ‘Oud en Nieuw’ in Spoorwijk.

Door de mannen van het jeugdteam werden zondag de laatste rommeltjes in de Beetsstraat bijeengeveegd. Hiermee waren vakkundig alle sporen verdwenen.


Het was zaterdag wederom een groot sukses en er hing weer een goede sfeer. En ook kwamen we weer vele bekende tegen. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door het mooie weer dat de KNMI had geprogrammeerd voor het jaarlijks hoogtepunt in Spoorwijk.

Terugblik.


De openingsspeech. The Clarks zijn er helemaal klaar voor.

Stoffige schoenen?

De prijsuitreiking bij de fotowedstrijd

zaterdag, september 16, 2006


Lees hier verder!

Brand in de Beetsstraat

Gisterenavond laat werd de buurt opgeschrikt door de luide sirene van de brandweer. Ter hoogte van het wijkpark het ‘Hof van Heden’ waren door buurtbewoners rookwolken gesignaleerd. En ‘Waar Rook is, is Vuur’ pleegt men te zeggen. Ter hoogte van de sloop/bouwput in de Beetsstraat bleek een van de bouwafvalcontainers in de fik te staan. Vandaag kwam ik op de plek des onheil en inmiddels was de container weggehaald.
Waarschijnlijk dat de broeiende warmte van de afgelopen dagen de container, gevuld met sloophout, spontaan deed ontbranden, dit aldus de verklaring van de brandweer.


Lees hier verder!

Dialoogbijeenkomst 26 september 'Het hele jaar Oud & Nieuw'

17.00 - 19.30 uur, Jongerencentrum Spoorwijk ‘De Keet’

In De Keet ontmoeten oude en nieuwe Spoorwijkers elkaar. Ze gaan het hebben over hoe het is om met elkaar te wonen en te leven in de wijk. Ook het jongerenwerk, het wijkopbouwwerk en de bewonersorganisatie van Spoorwijk komen aan het woord. En gaan het met u hebben over wat zij denken dat er nodig is in deze wijk.

Loop gerust naar binnen en luister naar wat Burgerschap voor de bewoners van Spoorwijk betekent. Aan het eind van de bijeenkomst loopt een brassband met alle belangstellenden naar De Oase voor de maaltijdbijeenkomst.

Het programma ziet er als volgt uit:
17.50 uur Inloop met Antilliaanse/Spoorwijkse Brassband
18.00 uur Korte schets van de recente geschiedenis van de sloop en nieuwbouw van Spoorwijk
18.15 uur Wat gaat er goed en wat moet nog beter?
18.30 uur Oude en nieuwe bewoners in dialoog, onder leiding van gespreksleider Lucienne Gena
19.00 uur Conclusies: welke burgerschapscompetenties zijn nodig om samen verder te kunnen in Spoorwijk
19.15 uur Vragen uit de zaal
19.30 uur Einde: Brassband loopt naar de Iftar in de Oase met alle belangstellende deelnemers.

Jongerencentrum Spoorwijk ‘De Keet’ Schimmelweg 200

De Keet is te bereiken met bus 18. Uitstappen bij halte A. Thijmstraat.

zondag, september 10, 2006


Lees hier verder!

Plantenbakken en vallende stenen in de Lidewijdestraat

Al eerder meldde we dat er in de Lidewijdestraat zo’n prachtige mobiele plantenbak staat. http://bewonersorganisatie.blogspot.com/2006_06_01_bewonersorganisatie_archive.html.

Het toeval wil dat een bekende kunstenaarsclub in Transvaalkwartier hierdoor nogal werd geïnspireerd met het idee van de mobiele moestuin van Transvaalkwartier naar Ypenburg.



Bij toeval liepen wij gisteren wederom door de Lidewijdestraat. Die prachtige plantenbak staat er natuurlijk nog steeds.


Nu viel op dat er hier en daar best wel iets gedaan zou kunnen worden aan het onderhoud van de woning. De stenen vallen naar beneden. Vandaag of morgen vallen er slachtoffers door die vallende brokstukken.


Lees hier verder!

'Oud en Nieuw ' en Burendag 16 september


'Oud en Nieuw' in Spoorwijk.
Reeds was aangekondigd het jaarlijk hoogtepunt in Spoorwijk. Deze keer dus met de naam 'Oud en Nieuw' in Spoorwijk. http://bewonersorganisatie.blogspot.com/2006/08/oud-en-nieuw-in-spoorwijk.html

Inmiddels is het programma bekend. Er zijn 2 podia met daarop; De Clarks, Brassband Battle, Talentenjacht, Panna toernooi en workshops. Dan is er een rommelmarkt, infokramen, kinderactiviteiten, Bollywood dancing et, etc. etc.

Het evenement wordt geopend door Rob van Eijkeren van www.vestia.nl en de middag wordt afgesloten door stadsdeelwethouder Bert van Alphen http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=47874

Het programma begint om 12.45 uur en eindigt om zo'n 17.45 uur. Deze keer is de locatie het gebied rondom de Beetsstraat/Bartje Blomhof.

Komt allen.

Burendag.
Behalve dat deze dag dus in het teken staat van 'Oud en Nieuw' in de zomer is er nog meer gezelligs te doen die dag.

In de ochtenduren kan je namelijk alvast de deur open zetten om met je buren een lekker bakkkie pleur (koffie)te nuttigen.
Uiteraard kan je ook andere dingen doen. Gewoon een gezellig praatje maken of samen met je buren een klusje doen. Er zijn namelijk leuke prijzen te winnen.

Geef je op voor deze speciale 'Burendag'. Veel Spoorwijkers gingen je al voor.
http://www.deburendag.nl/
http://www.deburendag.nl/WebService/Mail/Images/fijne-dag-nog.gif

vrijdag, september 08, 2006


Lees hier verder!

Hagenaar De Mos wil kamer in namens Partij voor de Vrijheid

Den Haag, 23 augustus 2006


Richard de Mos, een 30-jarige leerkracht uit Den Haag, is kandidaat-Tweede Kamerlid voor de Groep Wilders / Partij voor de Vrijheid. De Mos heeft zich enige tijd geleden aangemeld bij de partij van Geert Wilders.

De Mos geeft les op een openbare basisschool in de Haagse Spoorwijk. Hij staat voor groep 8.

Gevraagd naar zijn motivatie om zich kandidaat te stellen, antwoordt De Mos:

“Ik heb mijn hele leven lang al het gevoel om nuttig en zinvol voor deze maatschappij te willen zijn, dit mede versterkt door een sterk gevoel van vaderlandsliefde. Het ideaal om voor de Nederlandse samenleving iets nuttigs en zinvols te doen vertaalde zich in 2002 naar een overstap naar het onderwijs. Meehelpen aan de ontwikkeling van jeugdige burgers, dat leek mij wel wat. Tijdens mijn studie ‘schoolleider primair onderwijs’ heb ik een pamflet geschreven onder andere ter verbetering van het onderwijs en dit ingeleverd bij de PVV. Deze partij biedt mij de kans om mijn idealen in politiek Den Haag te gaan verwezenlijken.”

In het pamflet gaat De Mos in op de huidige stand van zaken in het onderwijs, en benoemt hij talloze verbeterpunten. Hoog op zijn prioriteitenlijst staan onder andere een herziening van het VMBO, het beter benutten van talenten van leerlingen en het verbeteren van de kwaliteit van de onderwijsinstellingen, alsmede van de onderwijsgevenden. “Door mijn ervaring in het primair onderwijs, en de opleiding die ik als zij-instromer bij de PABO gevolgd heb, heb ik een goed beeld gekregen van wat er niet goed gaat in het Nederlandse onderwijssysteem. Namens de Partij voor de Vrijheid wil ik daar graag wat aan gaan doen.”, aldus De Mos.

De Mos’ plaats op de kandidatenlijst van de Groep Wilders / Partij voor de Vrijheid is vooralsnog niet bekend. Geert Wilders maakte vrijdag 25 augustus jongstleden de lijst bekend, de ‘rugnummers’ volgen over enkele weken later. “Het zijn spannende weken”, aldus De Mos. “Ik hoop uiteraard op een hoge plek op de kandidatenlijst, want ik barst van de ambitie om mijn idealen namens de Partij voor de Vrijheid te gaan verwezenlijken.”

Richard de Mos komt oorspronkelijk uit Hoek van Holland en woont al jaren in Den Haag. Bezoekers van de thuiswedstrijden van ADO Den Haag zullen hem wel kennen: “Ik kom inderdaad al jaren in het Zuiderpark.” Net als over zijn positie op de kandidatenlijst is hij hoopvol gestemd over de prestaties van ADO in het nieuwe voetbalseizoen: “Ik reken weer op een paar mooie overwinningen, bij voorkeur op de traditionele topclubs”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met www.richarddemos.nl

Voor meer politiekgebeuren kijk ook bij: www.politiekspoorwijk.benik.nl

zondag, september 03, 2006


Lees hier verder!

Goeverneurplein alcoholvrij.

Al weer een tijdje terug werd, o.a. via de Posthoorn en de Stadskrant, bekend gemaakt dat het nu ook op het Goeverneurplein verboden is om in het openbaar alcohol te nuttigen.








Zie ook:
www.denhaag.nl/docs/bsd/stadskrant/2005-01-26-03.pdf
http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=375900

Helaas was er een passant die hier niet van op de hoogte was. Hij liep gezellig over het plein lurkend aan zijn biertje. En binnen een paar seconden was de man/vrouw in het Blauw paraat.
Na de recente renovatie van het plein en het plaatsen van de mooie stenen bankjes, zijn er tevens palen aangebracht waarop videocamera’s komen te hangen. Dit alles dient om het plein leefbaar te houden.


Lees hier verder!

Het mysterie van de verdwenen Gulden Klinker.

Op 17 mei 2003 werden in verschillende straten in Spoorwijk Gulden Klinkers uitgereikt.

Ook de bewoners van de straatcommissie uit de Beetsstraat/Schimmelweg werden toen rijkelijk beloond voor hun enthousiaste straatactiviteiten. En op 6 september 2003 hadden we dan ook nog die BBQ in de Keet.

Zie ook: http://www.residentie.net/?s=3&c=462
http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=25158


Echter een paar dagen geleden zijn, op zeer mysterieuze wijze, een aantal van deze klinkers spoorloos verdwenen. O.a. de klinker op hoek de Lidewijdestraat/Beetsstraat en de hoek Beetsstraat/Schimmelweg.

Een ieder die de gouden tip heeft welke leidt tot de verdwenen klinkers wordt vorstelijk beloond.

Peter R. de Vries is inmiddels ook al ingeschakeld.