zondag, augustus 04, 2024

Het einde van Don Bosco in Rijswijk ?

 

Weinig vooruitgang in zoektocht naar huisvesting Don Bosco

De voortzetting van de activiteiten van jeugdcentrum Don Bosco op de locatie aan het Julialaantje blijft een heikel punt. Met nog slechts één maand voor beëindiging van de huurovereenkomst in het vooruitzicht, is er nog steeds geen zekerheid hoe lang Don Bosco daar kan blijven. De gemeente en Don Bosco zetten hun inspanningen voor een permanente oplossing onverminderd voort.
Ondanks de hoopgevende berichten, is er nog steeds geen nieuw onderkomen voor Don Bosco gevonden.
Ondanks de hoopgevende berichten, is er nog steeds geen nieuw onderkomen voor Don Bosco gevonden. (Foto: Marc Tangel)

Don Bosco, dat speel- en culturele activiteiten aan jongeren uit Rijswijk en het Haagse Laakkwartier biedt, doet dit al jaren vanaf de gehuurde locatie aan het Julialaantje. De eigenaar van dit pand heeft andere toekomstplannen met en daarom moet Don Bosco na de zomer op zoek naar een andere locatie. De gemeente Rijswijk werkt samen met Don Bosco aan een oplossing voor de lange termijn. Meerdere locaties zijn in beeld, waarbij Don Bosco onlangs voor de voormalige locatie van voetbalclub Juventas een conceptverzoek ingediend heeft. Dit verzoek wordt nu op haalbaarheid getoetst door de gemeente. Op dit moment is de beoogde locatie nog onbebouwd. Voordat Don Bosco hier naartoe zou kunnen verhuizen, moeten nog veel zaken worden geregeld zoals bestemmingsplan, bouw en financiering.

Noodzaak oplossing blijft

Wethouder Gijs van Malsen is niet gerust gesteld: “Don Bosco is een Rijswijkse parel die wat mij betreft niet verloren mag gaan. Ze bieden voor veel kinderen onmisbare sociale activiteiten en gaan zo ook de strijd aan tegen bestaansonzekerheid. Het zou een klap voor Rijswijk zijn als hun activiteiten niet meer doorgaan doordat ze geen locatie hebben. Don Bosco is wendbaar en creatief in het zoeken van een passende tijdelijke oplossing, maar hun aanpassingsvermogen is niet oneindig. Daarom denken we actief met ze mee voor een oplossing op de lange termijn. Het is mooi om te zien dat er ook veel andere organisaties en mensen zijn die Don Bosco een warm hart toedragen en willen helpen deze taaie noot te kraken.”

Hoopgevend

Marlies Cuppen van Don Bosco beaamt dat er een oplossing moet komen: “Voor ons staan de kinderen voorop. Daarvoor doen we het. De verkenningen naar een nieuwe locatie geven hoop om Don Bosco een blijvend plekje in Rijswijk te geven, maar onze eerste prioriteit is het vinden van een locatie zodra we niet meer terecht kunnen aan het Julialaantje.”

Lees: Weinig vooruitgang in zoektocht naar huisvesting Don Bosco | Al het nieuws uit Rijswijk (rodi.nl) 01.08.2024