woensdag, oktober 19, 2011


Lees hier verder!

De klus geklaard in de Rudolf van Brammenstraat e.o.

klik op titel voor het complete verhaal.


Op woensdag 12 oktober heeft Vestia in de persoon van Aad Bouwhuis officieel het herstelproject van de Ventilatie af gesloten want de klus is inmiddels geklaard.

Hij informeerde de bewoners over de stand van zaken mbt het herstel van de Ventilatie en aanverwante zaken.


Belangrijk punt van inbreng tijdens het bezoek was het verzoek tot een Nulmeting. Hier bleek Vestia niet echt van onder de indruk want Aad Bouwhuis moest er nog over nadenken. Dit mede vanwege het feit dat er door Vestia geen klachten meer werden ontvangen.

Toch werkt de warmtepomp nog steeds niet goed en is het nog steeds te warm in de woningen. In de ochtend voor het bezoek van Vestia zijn er door de firma van der Heyden nog wat reparaties gedaan ivm een lekkage in het electrische gedeelte van de warmtepomp. Ook werd er een tussenstuk geplaatst waardoor de capaciteit nog maar 6 liter warm water was in plaats van 10 liter per minuut.

Ook werden er wederom nog wat aanpassingen gedaan aan de instelling van de warmtepomp. Deze zijn de dag erna alweer ongedaan gemaakt omdat het toen helemaal onmogelijk was om te douchen. Er was namelijk geen druk meer op de mengkraan en het water was koud.

En ook is er weer een bewoner in de straat die wederom een longontsteking heeft.

Kortom, de bewoners werden niet veel wijzer van het bezoek van de heer A. Bouwhuis. Hij zei zelfs dat het met een aantal klachten mogelijk niet aan de huizen ligt !!!! Nee, de problemen komen waarschijnlijk met de regen naar beneden vallen !!

Overigens vond Vestia het vreemd dat zij nog niet door de GGD zijn benaderd over de situatie geconstateerd na hun metingen van de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid. De bewoners vinden dit ook vreemd want het gaat notabene toch om de gezondheid van de bewoners!!!


Er zijn dus wel degelijk nog wat losse eindjes die aantonen dat het doel “Een optimaal functioneren van het binnenmilieu” nog (lang) niet is bereikt.

Het is dus nog even wachten op het feestje !!!


Lees hier verder!

Festival de Betovering in LaakTheater

klik op titel (boven) voor volledig programma !!!



Van 14 tot en met 23 oktober 2011 vindt Festival De Betovering plaats.

Voor het twaalfde jaar staat de herfstvakantie in Den Haag volledig in het teken van kunst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Ook in Laaktheater zijn bijzondere voorstellingen te zien. Bij elke workshop wordt een beeldende workshop georganiseerd door ART-S-COOL, de kunstschool in de Haagse Schilderswijk voor jong talent.

Veel plezier tijdens De Betovering!


Laaktheater | Ferrandweg 4T | 2523 XT Den Haag | 070 3933348 | info@laaktheater.nl | www.laaktheater.nl |


Lees hier verder!

Gouden Jaren Talentenbeurs- Open avond HOF 27 oktober 2011

voor meer info klik op titel




Beste meneer, mevrouw,


De uitnodiging voor de Open HOF avond op 27 oktober 2011

Gouden Jaren Talentenbeurs
(Her)ontdek uw talenten, doe mee aan een vrijwilligersklus én ontdek de nieuwe najaarscollectie vrijwilligerswerk!

Tijdens de Gouden Jaren Talentenbeurs gaan vijftien vrijwilligersorganisaties met u in gesprek over uw talenten en hoe deze kunnen aansluiten bij hun vrijwilligersvacatures. Er is een creatieve vrijwilligersklus uit te voeren. Een team van voorlichters ondersteunt u bij het maken van een online talentenscan en bij het invullen van een talenten- en vrijwilligersprofiel.

Op de Gouden Jaren Talentenbeurs:
• is er een ontmoetingsplek om kennis te maken met vijftien organisaties
• is er een vraagbaak van CIPO waar u terecht kunt met vragen over belasting, pensioenen, AOW & Zorg en ouder worden
• kunt u uw talentenscan laten maken om u talenten te (her)ontdekken
• kunt u uw persoonlijke talentenprofiel laten maken
• is er een adviseur van HOF die u, naar aanleiding van uw talentenscan, kan adviseren welk vrijwilligerswerk bij u past.
• kunt u zich laten inschrijven in de HOF Vacaturebank
• kunt u deelnemen aan een vrijwilligersklus.

Voor wie?
De Gouden Jaren Talentenbeurs is voor iedereen die 50 jaar of ouder is. Meld u aan via: bureau@hofnet.nl of 070 - 302 44 44. Meer informatie vindt u op www.hofnet.nl/goudenjaren.

Wanneer?
Donderdag 27 oktober 2011, van 19.00 tot 21.00 uur

Waar?
HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag.

De Gouden Jaren Talentenbeurs wordt georganiseerd door HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk, in samenwerking met CIPO en de gemeente Den Haag.

Met vriendelijke groet,



HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk


070 - 302 44 83


Lees hier verder!

Weggeefwinkel van het Vadercentrum in het nieuws

Geachte Mevrouw, Mijnheer,



Dat de Weggeefwinkel van het Vadercentrum goed werk verricht heeft u de afgelopen tijd kunnen lezen in onze nieuwsbrief. Het gebeurt echter niet iedere dag dat een landelijk dagblad hier aandacht aan besteedt. Op vrijdag 14 oktober jl. plaatste de Telegraaf een groot artikel met de kop “Weggeefwinkel helpt honderden Hagenaren”.

Wij vinden het een goede zaak dat de krant ook dergelijk positief nieuws uit Den Haag vermeldt, en natuurlijk is het ook een blijk van erkenning voor al die vrijwilligers die zich iedere dag weer met hart en ziel voor Weggeefwinkel en Vadercentrum inzetten.

We willen u, als ondersteuner/belangstellende van Vadercentrum Adam, dit artikel natuurlijk niet onthouden.

We hopen ook in de komende tijd op uw steun en belangstelling te mogen rekenen.



Met vriendelijke groet,



De vrijwilligers van Vadercentrum Adam



Jonckbloetplein 24

2523 AR Den Haag



070-3954097

www.vadercentrum.nl

donderdag, oktober 06, 2011


Lees hier verder!

Nieuwsbrief Vadercentrum Adam september 2011

klik op titel




woensdag, oktober 05, 2011


Lees hier verder!

Jongeren terroriseren omgeving JOP-Plein

klik op titel voor meer.


Tijdens de gesprekken over het nieuwe stadsdeelplan Laak 2012-2015 en het activiteitenprogramma Laak 2012 op 28.09.2011 hadden een aantal bewoners het nog over de overlast op het onlangs geopende JOP-plein.

Criminele jongeren terroriseren een gezin in de Haagse Spoorwijk, schrijft Metro. Een invalide echtpaar en hun zieke dochter zouden hun huis niet meer uit durven na doodsbedreigingen, vernielingen en scheldpartijen.


“Dit is, vrees ik, nog maar het topje van de ijsberg”, verklaart Arnoud van Doorn van de PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad aan Metro. Hij reageert hiermee niet alleen op het homostel Henk en Henk en een 31-jarige vrouw uit de Schilderswijk die hun woning hebben moeten ontvluchten, maar nu ook op drie nieuwe slachtoffers van jeugdterreur in Spoorwijk.


Het echtpaar schreef vorige week een brandbrief aan Geert Wilders waarin zij meldden dat zij nu al twee jaar lang aanhoudend worden belaagd door allochtone jongeren.

Inmiddels zijn er in de omgeving van de Potgieterstraat zelfs bewakingscamera's geplaatst.


dinsdag, oktober 04, 2011


Lees hier verder!

De grijze plek Beetsstraat/Max Havelaarstraat

klik ook op titel


De bouw van de gymzaal is begonnen.

Allereerst wordt de fundering aangebracht middels het slaan van heipalen.





Herstructurering Spoorwijk bijna afgerond

06 oktober 2011 In de Beetsstraat/Max Havelaarstraat in Spoorwijk komen 9 nieuwbouwkoopwoningen en een nieuwe gymzaal. Ook wordt na oplevering de bestrating vernieuwd en wordt de groenstrook van de Max Havelaarstraat doorgetrokken tot aan de Beetsstraat. Het college van burgemeester en wethouders stemde onlangs in met deze plannen. Door de nieuwbouw wordt de herstructurering in Spoorwijk, die in 2000 gestart is, afgerond.

De Beetsstraat ligt midden in de vernieuwde wijk Spoorwijk. Het grootste gedeelte van de straat is al door de woningcorporatie Vestia vernieuwd. Vestia zal ook gevraagd worden het laatste deel voor haar rekening te nemen. Wethouder Marnix Norder (Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie) is blij met de plannen.”Met de komst van de nieuwbouw wordt het hele gebied een mooie eenheid en komt het Stedenbouwkundig plan Spoorwijk uit 2000 goed tot zijn recht”. Door het plan ontstaat er meer openbare ruimte en groen in dit deel van de wijk. In totaal wordt ca. 2700m² openbare ruimte heringericht.

De bestaande oude woningen zijn van slechte kwaliteit en worden gesloopt. Hiervoor in de plaats komen 9 eengezinskoopwoningen in het middensegment € 185.000,- tot € 272.000,-. De nieuwe gymzaal voor basisschool De Spoorzoeker aan de Busken Huëtstraat komt in de plaats van de gesloopte gymzaal aan de Max Havelaarstraat. Op dit moment maakt de school nog gebruik van een vervangende gymzaal.

Voor dit terrein, waar vroeger ook het buurtcentrum De Fram heeft gestaan, waren eerst plannen om een woon-zorgcomplex te realiseren. Dit plan bleek achteraf (financieel) niet haalbaar.

Planning
De gymzaal wordt naar verwachting opgeleverd in de 2e helft van van 2011. Zodra de laatste bestaande woning door de gemeente verworven is, zullen alle oude woningen worden gesloopt, waarna de bouw van de nieuwe woningen van start gaat.

De nieuwbouwwoningen worden vermoedelijk in de 1ste helft van 2014 opgeleverd. De bewoners zijn onlangs tijdens een door de gemeente georganiseerde informatiebijeenkomst uitvoerig over de plannen geïnformeerd.


Lees hier verder!

Brand Hildebrandstraat

klik op titel

Brand in spouwmuur van appartementencomplex

02 oktober 2011 Den Haag – Spoorwijk Omstreeks 19:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Hildebrandstraat. Bij aankomst van de brandweer trof men een brand in de spouwmuur aan.


Na een eerste blussing heeft de brandweer een deel van de muur opengebroken om goed bij de brandhaard te komen. De brandweer heeft vervolgens de spouwmuur vol gehoosd en gecontroleerd op uitbreiding.

Tijdens de inzet aan de zijkant van het appartementencomplex is de Alberdingk Thijmstraat enige tijd gestremd geweest voor het verkeer.

Video: Sander Paardekooper