donderdag, augustus 26, 2010


Lees hier verder!

Jeffrey Huf in De Straat in Spoorwijk

(klik op titel)

Hoog bezoek in Spoorwijk

26.08.2010 - In het programma "De Straat" op Regio TV Infothuis gaat Jeffrey Huff elke dag op zoek naar het laatste nieuws uit de Haagse regio. Dit kan groot nieuws of klein nieuws zijn en ook buigt Jeffrey zich over burenruzies en straat-iritaties.

Vandaag kwam hij voor een opname op bezoek in Spoorwijk om naar de gezondheidsklachten te kijken van de bewoners in de Rudolf van Brammenstraat e.o. Uitzending volgt ....

Wilt u dat Jeffrey Huf bij u in de straat komt kijken? Stuur dan een mailtje naar jeffrey.huf@infothuis.tv


Lees hier verder!

Bezoek in Spoorwijk nav gezondheidsklachten nieuwbouw

(klik op foto)

Gisteren stond er een artikel in het AD over de gezondheidsklachten in Spoorwijk.

En vandaag was SBS6van Hart in Nederland hier voor een opname.



Na zeven jaar is de maat vol
25.08.2010 SBS-6 HvNL

Bewoners van de Haagse Spoorwijk zijn er ziek van, letterlijk. Al jaren kampen ze met hoofdpijn, astma, longontsteking en andere gezondheidsproblemen.
De waarschijnlijke oorzaak is een hypermodern ventilatiesysteem in de huurwoningen. Nu, na zeven jaar, is de maat vol en eisen de bewoners dat de verhuurder er wat aan gaat doen. Klik op titel bovenaan

woensdag, augustus 25, 2010


Lees hier verder!

Ventilatie in woningen Haagse Spoorwijk schiet tekort

(Klik op titel)



Ventilatie in woningen Haagse Spoorwijk schiet tekort

Bron: RTVWEST 24.08.2010 DEN HAAG - Het onderhoud aan het ventilatiesysteem van de nieuwbouwwoningen in de Rudolf van Brammenstraat in de Haagse Spoorwijk schiet tekort.

Bovendien is de bediening veel te ingewikkeld voor de gebruikers. Dat zegt binnenmilieudeskundige Jaap Balvers van BBA Binnenmilieu.

Afgelopen week meldde Omroep West dat de bewoners te kampen hebben met gezondheidsklachten, mogelijk als gevolg van het slecht functionerende ventilatiesysteem.

Volgens een onafhankelijk onderzoeksbureau voldoet het systeem niet aan de normen, vindt er onvoldoende onderhoud plaats en zijn er te weinig ramen om te kunnen luchten.

dinsdag, augustus 24, 2010


Lees hier verder!

Nieuws van Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !'

(klik op titel)

Nieuwsbericht.



Den Haag: 23.08.2010


Het is zomer en het is weer Effe Puffe met die warme dagen. Wordt het teveel van het goede, dan zoek je de koele, geïsoleerde en goed geventileerde woonkamer weer op.

Het klinkt allemaal zo mooi maar helaas wij bewoners van de Rudolf van Brammenstraat e.o. Puffen het hele jaar door. Maar in dit geval niet vanwege de zomerhitte.

Vandaar onze noodkreet om aandacht krijgen voor de situatie hier. Er zijn hier veel bewoners met gezondheidsproblemen zoals longontsteking, astmatische klachten, oogklachten etc. Maar ook hebben we te kampen met schimmelplekken, houtrot en andere schade in de woning. Sinds de oplevering in 2003 hebben wij te maken met een Balansventilatie die niet goed functioneert

Daarom zoeken we aandacht in de hoop dat het probleem voor eens en voor altijd zal worden opgelost.

De laatste jaren worden landelijk steeds vaker bewoners geconfronteerd met schadelijke leefomstandigheden agv. foute ventilatiesystemen, asbest, vervuilde grond etc.

En ook situaties zoals zeer recent bij nieuwbouw woningen op de voorheen ‘Scheepswerf’ in Delft, waar de grond al 8 jaar vervuild blijkt te zijn met PCB, zouden toch niet meer voor mogen komen !?!?!? Hebben de verantwoordelijke partijen dan niets geleerd van Lekkerkerk indertijd ???

Wij als bewoners in Spoorwijk zou het dan ook zeer op prijs stellen als er flink aandacht wordt besteed aan dit probleem.

Inmiddels hebben wij al 2 maal bezoek gehad van RTV-West bijgestaan door de TU-Delft voor nader technisch onderzoek en ook Info Thuis heeft van zich laten horen. En maandag is ook al de Haagsche Courant (AD) op bezoek geweest voor een artikel.

Er zit dus schot in de zaak.



Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !


Contact: marcdeklein@hotmail.com

Naam: c.m. van dun
adres: rudolf van brammenstraat 12
telefoon: 0641227329

zondag, augustus 22, 2010


Lees hier verder!

Werkzaamheden riolering Schimmelweg

Een week later....












En weer wat later..









Lees hier verder!

Kunst in Spoorwijk


Het Eneco huisje Schimmelweg/Huis te Landelaan.



Hildebrandstraat (langs het spoor)

zaterdag, augustus 21, 2010


Lees hier verder!

Stand van zaken gezond - Gezondheidsproblemen nieuwbouw woningen Spoorwijk fase 1 en fase 2

(klik op titel)

RTVWEST maakte onder andere opnames van de vochtplekken in de nieuwe woningen.





Inmiddels heeft ook InfoThuis van zich laten horen. Zij komen volgende week langs voor een rapportage.




Heel toevallig kwam de dag na het bezoek van RTVWEST, de service dienst in de wijk !!!

Toevallig ??

Wie het weet mag het zeggen.

donderdag, augustus 19, 2010


Lees hier verder!

RTVWEST op bezoek in Spoorwijk

(Klik op de titel)

Vandaag kwam RTVWEST op bezoek naar aanleiding van de Noodkreet van bewoners uit Spoorwijk.

In een eerste reactie deelde Vestia mee dat de bewoners medio september een brief krijgen toegestuurd ivm de mogelijke oplossing.

Schimmel langs de plinten

Bewoners ziek van ventilatiesysteem

RTVWEST 19.08.2010 - DEN HAAG - Bewoners van de Haagse Spoorwijk luidden de noodklok. Doordat in hun nieuwbouwhuizen een balansventilatie is geïnstalleerd, hebben de bewoners al jarenlang gezondheidsklachten.
Naast de gezondheidsklachten hebben de bewoners te kampen met schimmelplekken in de woning.

De bewoners van totaal vijf straten in de Spoorwijk hebben, sinds de oplevering in 2003, al last van het slechte ventilatiesysteem.
Het gaat om zowel huur- als koopwoningen aan de Vosmaerstraat, de Rudolf van Brammenstraat, de Beetstraat, de Hildebrandstraat en het Alberdingk Thijmplein.

Berucht

Het systeem in de huizen is een zogenoemde balansventilatie. Een berucht systeem sinds tientallen bewoners van de Amersfoortse wijk Vathorst gezondheidsklachten kregen. Hoewel daar het systeem uiteindelijk werd aangepast, is nooit onomstotelijk bewezen dat het ventilatiesysteem ook daadwerkelijk voor de klachten zorgden.

TNO laat weten dat de klachten van het ventilatiesysteem bekend zijn en dat er inmiddels onderzoek naar gedaan wordt in opdracht van het ministerie van VROM.

Volgens woningbouwvereniging Vestia zijn de problemen bekend en wordt er op korte termijn naar een oplossing gezocht.

dinsdag, augustus 17, 2010


Lees hier verder!

Werkzaamheden riolering Schimmelweg/Beetsstraat gestart

(klik op titel)

En op maandag was duidelijk te zien dat het werk was begonnen.

Een aantal bewoners in de nabije omgeving vragen zich af of er ook nieuwe bestrating komt op deze plek. De rest van de Schimmelweg heeft namelijk al wel nieuwe bestrating !! Navraag bij de harde werkers ter plekke leverde op dat dit niet het geval bleek. De oude stenen gaan dus gewoon weer terug de straat in.

Wie weet hier iets meer over ??

Zie de foto's










Lees hier verder!

Gezondheidsproblemen nieuwbouw woningen Spoorwijk fase 1 en fase 2

(klik op titel)


Noodkreet.

Aan de bewoners van Spoorwijk,

Het gaat om de nieuwe huizen uit fase 1 en fase 2.

Het wonen in deze huizen is erg risicovol en ongezond. Dit komt door het ventilatie-systeem welke in de woningen zijn aangebracht.

De bewoners van deze huizen hebben last van longonstekingen, en astmatische klachten, oogklachten, enz, enz.

Vestia is hier van op de hoogte maar laat de bewoners gewoon in de kou staan en doen hier werkelijk niets aan.

Deze ventilaties zijn in fase 3a en 3b niet meer gebruikt. Zou dat komen omdat het toch niet zo een goed systeem is ?? Want wat in fase 1 en 2 zit, als het zo geweldig was geweest, zou anders ook wel in fase 3a en 3b geplaatst zijn.


Op internet kunt u alles nakijken over dit systeem.

En zijn klachten !!


Een benauwde bewoner uit fase 1: Als vestia ons niet wil helpen wie dan wel !!!


Lees hier verder!

Doe mee met Burendag op 25 september !

Klik op titel voor de locaties of start zelf een Buurt Brainstorm.

Beste Douwe Egberts liefhebber,


Zaterdag 25 september organiseert Douwe Egberts weer Burendag!

Een feestelijke dag waarop alle buren van Nederland hun buurt leuker maken. Heb je al een goed idee voor jouw buurt? Elk goed idee voor de buurt krijgt tot €500 van het Oranje fonds!

Exclusief voor Burendag heeft Douwe Egberts 4 Burendag mokken ontworpen. Spaar 4 actiepunten en krijg 50% korting op 1 van deze mokken. Actiepunten zijn te vinden op alle Douwe Egberts actieverpakkingen. Als ontvanger van deze nieuwsbrief ontvang je alvast 1 actiepunt cadeau! Klik hier voor de spaarkaart met 1 gratis actiezegel.


Je kent vast iemand die ook wil sparen voor 50% korting op de Burendag mokken. Daarom kun je 3 spaarkaarten met 1 gratis actiepunt doorsturen. Klik op de titel bovenaan om jezelf of iemand anders aan te melden.


Doe mee met een van de ruim 200 Buurt Brainstorms. Daar bedenk je samen goede ideeën voor de buurt, met de hulp van een professioneel team en een heerlijke kop Douwe Egberts koffie. Klik hier voor de locaties of start zelf een Buurt Brainstorm.


Met vriendelijke groet,


Het Douwe Egberts team

zondag, augustus 15, 2010


Lees hier verder!

Op bezoek bij Pandit Surindre Tewarie

(klik op titel)

In dagblad Trouw staat een artikel over een voor ons bekende persoon.

Ook in Spoorwijk is Pandit (priester) Surindre Tewarie (56), oprichter van de Sewa Dhaam een veelgeziene man. Een tijd is hij ook bestuurslid geweest van de bewonersorganisatie B.O.S.

Ik herinner me nog een discussie in de OASE ergens in 2003:

Pandit Surinder Tewarie van de Hindoestaanse gemeente Sewa Dhaam wijst op de goede samenwerking tussen de diverse religieuze groepen. Neem de Guido Gezellestraat, waar de Turkse Mescidi Kuba-moskee, de Marokkaanse el Ouma-moskee en zijn eigen tempel zonder problemen diensten houden. 'De wereld zou een voorbeeld kunnen nemen aan Spoorwijk.'

Hij vindt dan ook dat Nederlandse bewoners de multiculturele samenleving in de wijk eindelijk moeten accepteren. Bewoners moeten erkennen dat we hier ook mensen met andere achtergronden en levensovertuigingen wonen. Toon meer interesse voor ze. Respecteer ze ook.

Trouw 14.08.2010 - Niets in de omgeving doet vermoeden dat er in het Haagse Laakkwartier met zijn geordende Hollandse tuintjes een stukje India ligt. Dat is te vinden in hindoecentrum Sewa Dhaam. De deur staat wijd open.

Lees verder (klik op de titel bovenaan)


Hindoecentrum Sewa Dhaam

Alberdingk Thijmplein 34 (voorheen Guido Gazellestraat 48)
2524 HV Den Haag

Telefoon
070-3255271
070-3800931

Mobiel
06-24226823
06-47862452

Website
www.sewadhaam.eu

E-mail
info@sewadhaam.eu

donderdag, augustus 12, 2010


Lees hier verder!

Aanleg verbinding hemelwaterriool Schimmelweg/Broeksloot

(klik op titel)


Gemeente Den Haag

DSB -Stadsdeel Laak

Postbus 12651

2500 DP Den Haag

Kenmerk: SB2010

Datum: 28 juli 2010


Onderwerp: maken verbinding hemelwater hoek Beetsstraat en schimmelweg met de broeksloot.



Aan de bewoners en/of gebruikers van de panden aan:

- Schimmelweg,

- Lidewijdestraat,

- Beetsstraat (gedeelte tussen Schimmelweg en Busken Huetstraat)



Geachte mevrouw, mijnheer,

De gemeente Den Haag werkt aan een schoon, veilig en leefbaar Den Haag, ook bij u in de buurt. Daarom wordt op 16 augustus 2010 begonnen met de aanleg van een verbinding tussen het hemelwaterriool in de Schimmelweg met de Broeksloot. In deze verbinding wordt een overstortvoorziening aangebracht waardoor overtollig water in het hemelwaterriool kan worden afgevoerd naar de Broeksloot.

Werkzaamheden.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd tussen de kruising Beetsstraat en Schimmelweg nrs. 455/457.Deze bestaan uit het aanbrengen van een gecombineerd riool glasvezel/beton tussen de put op de hoek van de Schimmelweg/Beetsstraat en de Broeksloot. De totale werkzaamheden zullen ongeveer 3 weken in beslag nemen.

Bereikbaarheid.

Tijdens de werkzaamheden is de Schimmelweg afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Beetstraat en de Lidewijdestraat. Ik verzoek u vriendelijk om gedurende de werkzaamheden uw auto tijdelijk elders te parkeren.

Overlast en veiligheid.

Uiteraard doet de gemeente al het mogelijke om hinder tijdens de werkzaamheden voor u te beperken, maar enige overlast is helaas niet te vermijden. Ik vraag hiervoor uw begrip. Ook de veiligheid, van zowel de omwonende als de mensen die aan het werk zijn, wordt zo goed mogelijk bewaakt. Ondanks dat blijft het werkterrein gevaarlijk voor kinderen. Het is verstandig hen hiervoor te waarschuwen.

Huisvuil.

Ik verzoek u vriendelijk om gedurende de werkzaamheden uw huisvuil aan te bieden aan de hoofdrijbaan op de aangegeven plaatsen ter hoogte van de Lidewijdestraat en Beetsstraat. Dit kan betekenen dat u wat verder zult moeten lopen met uw huisvuil dan u gewend bent. Voor mensen die wat minder goed ter been zijn kan dit problemen opleveren. Wilt u daarom zo vriendelijk zijn om uw buurvrouw of buurman te helpen wanneer u weet dat zij moeite hebben met de grotere loopafstand ?

Informatie.

Mocht u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder van het werk, de heer P.Ham, bereikbaar op nummer 0174-213837.


Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Drs. M. Prins MBA

Stadsdeeldirecteur Laak


Inlichtingen bij R.M. van Houwelingen

Tel. : 0174-213837

Fax. : 0174-245972

Email : ruud.vanhouwelingen@denhaag.nl


Bezoekadres:

Website: www.denhaag.nl

donderdag, augustus 05, 2010


Lees hier verder!

14-jarige jongen door het lint Guido Gezellestraat

Tijdens een bemiddelingsgesprek maandagavond 2 augustus tussen een 14-jarige jongen en zijn moeder, ging de jongen door het lint en richtte zijn woede op een bij het gesprek aanwezige politieagente.

De agente bracht samen met een collega de 14-jarige jongen naar de woning van zijn ouders aan de Guido Gezellestraat, nadat hij eerder die dag was aangehouden voor een fietsdiefstal en omdat hij gesignaleerd stond. Nadat de jongen door de agenten naar huis was gebracht, vond in de woning een bemiddelingsgesprek tussen de jongen en zijn moeder plaats.


Door het lint
Tijdens dit gesprek ging de jongen door het lint en richtte hij zijn woede op de politieagente. Hij gaf haar een elleboogstoot en duwde haar tegen een vitrinekast aan. Doordat zij een kogelwerend vest droeg, liep zij geen letsel op. Om de jongen onder controle te krijgen en aan te kunnen houden, werd hij gepepperd. De jongen werd opnieuw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie