zaterdag, juli 17, 2010


Lees hier verder!

Wederom bezuinigingen in het Welzijnswerk

(klik op de titel)
Een paar jaar geleden hadden we nog die financiƫle 'probleempjes' bij het Welzijnswerk in Den Haag.

Er was TOEN dus een financieel probleem ontstaan bij een aantal Welzijnorganisaties (BOOG, St. MOOI). Tevens kwamen een aantal stadsdelen geld te kort tbv het Welzijnswerk. De grote Herverdeling was toen (2004/2005) het Toverwoord !!!!

Dit alles heeft uiteindelijk o,a geleidt tot het ontslag van nogal wat harde werkers. Een flink aantal Welzijns-panden, zoals de FRAM in de Beetsstraat, moesten gedwongen sluiten.

Tussen Toen en Nu:




Er zal ook NU weer flink gehakt moeten worden in het spaarzame cement van de Samenleving.

Het nieuwe Haagse college kondigt namelijk bezuinigingen aan. De invulling van de korting op subsidies voor welzijn voor 2012 en de jaren erna is nu nog niet aan de orde is. Een besluit daarover wordt pas later dit jaar wordt genomen, op grond van onder meer het nieuwe op te stellen welzijnsplan.

vrijdag, juli 09, 2010


Lees hier verder!

WK 2010 in Spoorwijk


Anders dan in Laakkwartier (klik op de titel) is het tijdens de WK 2010 in Spoorwijk vrij rustig gebleven.


Iedereen wordt dan ook opgeroepen vooral rustig te blijven. Spoorwijk heeft alweer vrij lange tijd bewezen een gezellige en prettige wijk te zijn en fijn om in te wonen. In het verleden was dit wel anders. En die tijd zijn we gelukkig voorbij. Graag willen wij dit zo houden.

Doe vooral leuke dingen met de buren en geniet van de WK-vreugde en help met elkaar de straat netjes en leefbaar te houden. Dus ook geen lege flesjes en blikjes op de straat dumpen. Hiervoor zijn er de afvalbakken.

En wees vooral voorzichtig met vuur en vuurwerk tijdens het warme weer !!!

Doe ook mee aan de speciale Aktie van RTVWEST.


Stuur uw eigen WK-filmpjes naar TV West

RTVWEST 08.07.2010 - REGIO - TV West maakt een documentaire van de WK-finale. En daarvoor hebben we uw hulp nodig. Stuur de beelden die u heeft gemaakt tussen zondagmiddag 12 uur en maandagmiddag 12 uur.

Het maakt niet uit hoe: van professionele camera's tot mobiele telefoons. Het maakt niet uit wat. Het zenuwachtig ijsberen op zondagmiddag, het aantrekken van de oranje-attributen. Nagelbijten, de uitgestorven straten tijdens de wedstrijd, dansen met de buurvrouw, of.... huilen om een Spaanse overwinning, je vriend troosten en zweren nooit meer sangria te drinken en de gloednieuwe Seat meteen in te ruilen.

Maar ook de volgende dag, de krant op de deurmat, het nagenieten, de volle asbak, de lege bierflesjes of het weghalen van de oranjeversieringen en het nemen van een dubbele dosis Aspro.

Historisch document

Stuur voor 19 juli de beelden toe. Op dvd, of op band. Geef wel aan waar de beelden gedraaid zijn. U kunt de beelden ook op Youtube zetten. Laat dan wel even de url weten van het filmpje.

U kunt uw informatie mailen naar oranje@omroepwest.nl.

Op deze manier werkt u mee aan het vastleggen van een historische document.

dinsdag, juli 06, 2010


Lees hier verder!

Bowlingcentrum de Hofstede te Rijswijk afgebrand

(Klik op titel)

Ook droef nieuws voor de vele Spoorwijkers die nogal eens een balletje gooide in de Hofstede.


Maandagochtend is het bowlingcentrum en saunacomplex De Hofstede afgebrand. Het vuur brak even voor drie uur 's nachts uit in het pand aan het Julialaantje. Om 6.15 uur werd het sein brandmeester gegeven.
De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een nabijgelegen verzorgingshuis. De hitte was overweldigend.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Het bowlingcentrum is volgens de brandweer niet meer te redden. Er is een brandlucht te ruiken in onder meer Den Haag, Leidschenveen en Zoetermeer.

Eigenaar in tranen

Eigenaar John Struyk was in tranen. 'We begonnen eindelijk winst te maken en dan krijg je dit. Ik heb mijn eigen huis staan als onderpand voor De Hofstede, ik hoop dat ik mijn huis niet wordt uitgezet.'




Sinjeur Semeynsweg (Laakkwartier) - Achterzijde De Hofstede.





Parkeerterrein - Ingang De Hofstede