woensdag, november 14, 2018

Voortgang Quote 500 Spoorwijk – deel 3


Voorlopig vrij
Hagenaar Rocky L. komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag 13.11.2018 besloten. L. wordt verdacht van meerdere inbraken en inbraakpogingen, onder meer in Noordwijkerhout. Samen met een andere verdachte in de zaak, Bobby van den B, wordt hij bovendien beschuldigd van diefstellen uit bestelbusjes in Den Haag, Zoetermeer en Ridderkerk.
Op 2 oktober 2012 deed de politie een serie invallen in de wijk en werd de bende opgerold.
De drie hoofdverdachten, twee broers L. en Jan H., werden uiteindelijk veroordeeld tot zes jaar cel.

De derde broer moest drie jaar de cel in. Tante Cor kreeg een jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Zij ging uiteindelijk niet in beroep

De Quote 500-bende bestond uit 26 leden. Hoofdpersonen waren de broers Terence, Albert 'Steffie' en Rocky L. en hun vriend Jan H..

Vanuit het huis van de moeder van de broers - 'tante Cor' in de Hildebrandstraat in de Haagse Spoorwijk - bereidden zij hun inbraken voor. Slachtoffers werden gekozen uit de Quote 500. Dit is een lijst van de allerrijksten die zakenblad Quote ieder jaar opstelt.
 
zie ook: Voortgang Quote 500 Spoorwijk – deel 1
zie ook: 15 aanhoudingen na politieactie Spoorwijk

OmroepWest 13.11.2018 Hagenaar Rocky L. komt voorlopig op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag besloten. L. wordt verdacht van meerdere inbraken en inbraakpogingen, onder meer in Noordwijkerhout. Samen met een andere verdachte in de zaak, Bobby van den B, wordt hij bovendien beschuldigd van diefstellen uit bestelbusjes in Den Haag, Zoetermeer en Ridderkerk.

De 35-jarige Rocky L. is geen onbekende van de politie, want enkele jaren geleden maakte hij deel uit van de beruchte Quote 500-bende. Met twee broers maakte hij deel uit van een grote bende, die inbraken pleegde bij mensen die op de bekende lijst van rijkste Nederlanders stonden.

Dat is inmiddels alweer enkele jaren geleden, maar blijkbaar kon L. het inbreken niet laten. De politie kwam L. en B. enkele maanden geleden opnieuw op het spoor na de diefstal van een televisie uit een bestelbusje in Zoetermeer. Die televisie werd later bij Rocky L. thuis gevonden.

Rechtbank heeft het druk

In augustus vroegen de advocaten in deze zaak al aan de rechtbank om L. en B. vrij te laten uit voorarrest. Toen besloot de rechter dat zij voorlopig in de cel moesten blijven.

Dinsdag bleek dat de inhoudelijke behandeling van de nieuwe zaak pas in september 2019 kan plaatsvinden. De rechters besloten daarom dat de beide verdachten niet langer kunnen worden vastgehouden. De officier van justitie vond dat zij tot die tijd een enkelband zouden moeten dragen, maar daar ging de rechter niet in mee.

LEES OOK: Veertien maanden cel geëist voor leiders Poolse fietsdievenbende

Meer over dit onderwerp: