woensdag, juni 07, 2017

Voortgang Quote 500 Spoorwijk


Acht leden van de Quote 500-bende staan dinsdag opnieuw voor de rechter. 
Het gerechtshof in Den Haag buigt zich dan over het beroep dat de verdediging aantekende tegen straffen die eind september 2013 werden opgelegd. De hoofdverdachten in de zaak werden eerder veroordeeld tot zes jaar cel.
De Quote 500-bende bestond uit 26 leden. Hoofdpersonen waren de broers Terence, Albert 'Steffie' en Rocky L. en hun vriend Jan H..Vanuit het huis van de moeder van de broers - 'tante Cor' in de Hildebrandstraat in de Haagse Spoorwijk - bereidden zij hun inbraken voor. Slachtoffers werden gekozen uit de Quote 500. Dit is een lijst van de allerrijksten die zakenblad Quote ieder jaar opstelt.

Op 2 oktober 2012 deed de politie een serie invallen in de wijk en werd de bende opgerold.
De drie hoofdverdachten, twee broers L. en Jan H., werden uiteindelijk veroordeeld tot zes jaar cel. De derde broer moest drie jaar de cel in. Tante Cor kreeg een jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Zij ging uiteindelijk niet in beroep

Den HaagFM 09.06.2017 Justitie eist tot acht maanden cel tegen de vier overige leden van een bende uit Spoorwijk. De bende pleegde in 2011 en 2012 inbraken bij mensen die in de Quote 500 staan; een lijst van de allerrijksten die het zakenblad ieder jaar opstelt.

De zaak tegen de Haagse inbrekers werd deze week in hoger beroep behandeld. Tegen de drie hoofdverdachten eiste het Openbaar Ministerie woensdag 5,5 jaar cel. Een vierde verdachte hoorde dertig maanden tegen zich eisen. De laatste vier verdachten hoorden vrijdag de strafeis. In de rechtbank stonden in totaal 26 verdachten terecht, maar slechts een klein deel in ging beroep tegen de straf die de rechter oplegde.
De bende werkte vanuit een huis in de Hildebrandstraat in de Spoorwijk. De groep brak in bij zeker tien villa’s door het hele land. Onder anderen oud-LPF’er en oud-minister Herman Heinsbroek werd slachtoffer. De bende maakte voor miljoenen euro’s buit aan sieraden, goud en contant geld. De opbrengsten werden grotendeels uitgegeven aan uitgaan en gokken. ...lees meer

Gerelateerd;

Vier leden Spoorwijk-bende vrij

Acht leden Spoorwijk-bende opnieuw voor de rechter

Tot zes jaar geëist tegen leden Spoorwijk-bendeNU 07.06.2017 Tegen de vier hoofdverdachten van een bende inbrekers die het had voorzien op rijke mensen, zijn woensdag in hoger beroep celstraffen geëist tot 5,5 jaar. 
De bende uit de Haagse Spoorwijk had het gemunt op mensen die werden genoemd in de Quote 500-lijst, waarop de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland staan.
Volgens de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie hebben de mannen van 2010 tot en met 2012 ingebroken bij een groot aantal zeer vermogende Nederlanders door het hele land. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen.
De groep wisselde van samenstelling maar opereerde volgens het OM vanuit een woning in Spoorwijk. Daar zochten ze op de computer slachtoffers uit, bereidden ze de inbraken zorgvuldig voor en verhandelden ze de buit.

Verdediging

In het hoger beroep draaide het onder meer om de betrouwbaarheid van de beelden die zijn gemaakt van de woning. De verdediging trok de beelden en gemaakte geluidsopnamen in twijfel, omdat niet te controleren was welke stemmen bij de verdachten horen. Maar volgens het OM zijn de beelden en stemmen duidelijk.
De bendeleden werden vijf jaar geleden veroordeeld voor straffen tot zes jaar. Toen stonden tien hoofdverdachten en vijf andere verdachten terecht. Naast dat van de vier hoofdverdachten, dient er vrijdag nog een hoger beroep van vier andere verdachten.
Bij zijn eis hield de advocaat-generaal er rekening mee dat het lang duurde voordat het hoger beroep diende. De uitspraak voor alle verdachten volgt op 29 juni.
Lees meer over: Quote 500-bende

Telegraaf 07.06.2017 Tegen vier hoofdverdachten van een bende inbrekers die het had voorzien op rijke mensen, zijn woensdag in hoger beroep celstraffen geëist tot 5,5 jaar. De bende uit de Haagse Spoorwijk had het gemunt op mensen die werden genoemd in de Quote 500-lijst, waarop de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland staan.
Volgens de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie heeft de groep van 2010 tot en met 2012 ingebroken bij een groot aantal zeer vermogende Nederlanders door het hele land. Ze deden dat vaak als de bewoners thuis waren, omdat het alarm dan niet aanstond. Ze bleven daarbij vaak uit het zicht van de slachtoffers. Ook zou de groep, die uit vijftien man bestond, zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen.
De groep wisselde van samenstelling, maar opereerde volgens het OM vanuit een woning in Spoorwijk. Daar zochten ze op de computer slachtoffers uit, bereidden ze de inbraken zorgvuldig voor en verhandelden ze de buit.
In het hoger beroep draaide het onder meer om de betrouwbaarheid van de beelden die zijn gemaakt van de woning. De verdediging trok de beelden en gemaakte geluidsopnamen in twijfel, omdat niet te controleren was welke stemmen bij de verdachten horen. Maar volgens het OM zijn de beelden en stemmen duidelijk.
De bendeleden werden vijf jaar geleden veroordeeld voor straffen tot zes jaar. Toen stonden tien hoofdverdachten en vijf andere verdachten terecht. Naast dat van de vier hoofdverdachten, dient er vrijdag nog een hoger beroep van vier andere verdachten.
Bij zijn eis hield de advocaat-generaal er rekening mee dat het lang duurde voordat het hoger beroep diende.
Uitspraak voor alle verdachten volgt op 29 juni.

AD 07.06.2017 Tegen de vier hoofdverdachten van de Quote 500-bende zijn vandaag in hoger beroep celstraffen geëist tot 5,5 jaar. De inbrekers uit de Haagse Spoorwijk hadden het gemunt op mensen die werden genoemd in de Quote 500-lijst, waarop de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland staan.
Volgens de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie hebben de mannen van 2010 tot en met 2012 ingebroken bij een groot aantal zeer vermogende Nederlanders door het hele land. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen.
De groep wisselde van samenstelling maar opereerde volgens het OM vanuit een woning in de Haagse wijk Spoorwijk. Daar zochten ze op de computer slachtoffers uit, bereidden ze de inbraken zorgvuldig voor en verhandelden ze de buit.
De Quote500-bende
OmroepWest 06.06.2017 Acht leden van de Quote 500-bende staan dinsdag opnieuw voor de rechter. Het gerechtshof in Den Haag buigt zich dan over het beroep dat de verdediging aantekende tegen straffen die eind september 2013 werden opgelegd. De hoofdverdachten in de zaak werden eerder veroordeeld tot zes jaar cel.
De Quote 500-bende bestond uit 26 leden. Hoofdpersonen waren de broers Terence, Albert 'Steffie' en Rocky L. en hun vriend Jan H..Vanuit het huis van de moeder van de broers - 'tante Cor' in de Hildebrandstraat in de Haagse Spoorwijk - bereidden zij hun inbraken voor. Slachtoffers werden gekozen uit de Quote 500. Dit is een lijst van de allerrijksten die zakenblad Quote ieder jaar opstelt.

Als de slachtoffers gekozen waren, begon het voorwerk. Via Google Streetview bekeek de bende hoe het slachtoffer woonde. Of er werd een lid gestuurd die al joggend de omgeving van het huis verkende. Daarna sloegen ze toe.

Miljoenenbuit werd verbrast
Zo pleegde de groep een jaar lang inbraken in zeker tien villa's door het hele land. Onder anderen oud-LPF'er en oud-minister Herman Heinsbroek werd slachtoffer. De bende maakte voor miljoenen euro's buit aan sieraden, goud en contant geld. De opbrengsten werden grotendeels uitgegeven aan uitgaan en gokken.

Door een groot justitieel onderzoek naar de subcultuur in de Haagse Spoorwijk kwam de zaak aan het licht. Maandenlang volgde de politie de bende door middel van camera's, microfoons en telefoontaps. Op 2 oktober 2012 deed de politie een serie invallen in de wijk en werd de bende opgerold.

Tot zes jaar cel voor de hoofdverdachten
De drie hoofdverdachten, twee broers L. en Jan H., werden uiteindelijk veroordeeld tot zes jaar cel. De derde broer moest drie jaar de cel in. Tante Cor kreeg een jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Zij ging uiteindelijk niet in beroep.

Het hoger beroep begint dinsdag. Het gerechtshof in Den Haag heeft hier vier dagen voor uitgetrokken.
Meer over dit onderwerp:DEN HAAG RECHTBANK QUOTE 500-BENDE
Den HaagFM 06.06.2017 Acht leden van een bende uit de Spoorwijk staan dinsdag opnieuw voor de rechter. Het gerechtshof in Den Haag buigt zich dan over het beroep dat de verdediging aantekende tegen straffen die eind september 2013 werden opgelegd. De hoofdverdachten in de zaak werden eerder veroordeeld tot zes jaar cel.

De bende, ook wel de Quote 500-bende genoemd, bestond uit 26 leden. Hoofdpersonen waren de broers Terence, Albert ‘Steffie’ en Rocky L. en hun vriend Jan H.. Vanuit het huis van de moeder van de broers – ‘tante Cor’ in de Hildebrandstraat in Spoorwijk – bereidden zij hun inbraken voor. Slachtoffers werden gekozen uit de Quote 500, de lijst van de allerrijksten die het zakenblad ieder jaar opstelt. Onder anderen oud-LPF’er en oud-minister Herman Heinsbroek werd slachtoffer. De bende maakte voor miljoenen euro’s buit aan sieraden, goud en contant geld.
Door een groot justitieel onderzoek kwam de zaak aan het licht. Maandenlang volgde de politie de bende door middel van camera’s, microfoons en telefoontaps. Op 2 oktober 2012 deed de politie een serie invallen in de wijk en werd de bende opgerold. De drie hoofdverdachten, twee broers L. en Jan H., werden uiteindelijk veroordeeld tot zes jaar cel. De derde broer moest drie jaar de cel in. Tante Cor kreeg een jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Zij ging uiteindelijk niet in beroep. ...lees meer

Gerelateerd;

Flinke straffen leden Spoorwijk-bende

Tweede procesdag voor Spoorwijk-bende

Deel Quote-500 bende voor de rechter