zondag, september 28, 2014

Burendag 2014


Burendag.

De organisatie van Burendag nodigt buren uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, contact te leggen met elkaar en initiatieven te bedenken die hun buurt nog leuker maken. Meer betrokkenheid en fijn samenleven begint volgens de organisaties in de eigen buurt.
Op de website van Burendag kun je kijken wat er in jouw buurt gebeurt. Zo nodigt de scouting aan de Laan van Poot in Den Haag alle buren uit in hun clubhuis. Aan de Professor Krausstraat in Delft gaat de buurt op zoek naar 'het verborgen burentalent' en aan de Herengracht in Leiden stappen buren met elkaar de boot in. Woonlocatie Aves en Activiteitencentrum Cygnus organiseren voor iedereen uit de wijk Ypenburg in Den Haag 'Bewegen met de Buren'.
Meer nieuws voor de koppen bij elkaar burendag


RTVWEST 28.09.2014 De Burendag die op veel plekken in Zuid-Holland is gevierd, is een groot succes geweest. Dat zegt het Oranjefonds, dat de speciale dag al jaren organiseert.
Door het mooie weer is er enthousiast buiten feest gevierd. Buren staken de handen uit de mouwen voor allerlei klusjes als het opknappen van een speeltuin of hielden taartenbakwedstrijden. In veel straten waren ook sport- en spelactiviteiten. In Nederland deden zeker een miljoen mensen mee aan de Burendag.
Volgens het Oranjefonds zijn mensen weer een stukje dichter bij elkaar gebracht. Het is de negende keer dat de Burendag is gehouden.  Lees verder
gerelateerde artikelen;
·                            Geen media27-09In ruim 4000 buurten steken buren 'de koppen bij elkaar' op 9e Burendag
·                            Geen media21-09Burendag moet mensen bij elkaar brengen
·                            Geen media22-09Buren houden speciale burendag
·                            Geen media18-01Kwart Nederlanders kent zijn buren niet

·                            Geen media27-09Buurtontbijt populair op Burendag 2009

In ruim 4000 buurten steken buren 'de koppen bij elkaar' op 9e Burendag

RTVWEST 27.09.2014 REGIO - Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren zaterdag voor de 9e keer Burendag. In ruim 4000 buurten zijn activiteiten om buren met elkaar in contact te brengen. Ook in onze regio steken buren - in lijn met het  thema van dit jaar - 'de koppen bij elkaar'.... Lees verder

Den HaagFM 27.09.2014 Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren zaterdag voor de negende keer Burendag. Van de ruim 4.000 buurten in ons land die meedoen, zijn er 85 in Den Haag.

De organisatie van Burendag nodigt buren uit om contact te leggen met elkaar en initiatieven te bedenken die hun buurt nog leuker maken. Meer betrokkenheid en fijn samenleven begint volgens de organisaties in de eigen buurt.

Op de website van Burendag kun je kijken wat er in jouw buurt gebeurt. Zo nodigt de scouting aan de Laan van Poot in Den Haag alle buren uit in hun clubhuis. Woonlocatie Aves en Activiteitencentrum Cygnus organiseren voor iedereen uit de wijk Ypenburg ‘Bewegen met de Buren’...lees meer