vrijdag, september 19, 2014

Terugblik Opruimdag KICD op 19.09.2014

zie ook: Opruimdag KICD op 19.09.2014


Den HaagFM 20.09.2014 Vrijdag was de derde Keep It Clean Day in Den Haag en de rest van ons land. Keep It Clean Day is een burgerbeweging die eigenlijk door niemand wordt gecoördineerd. Er doen veel scholen en bedrijven mee en er worden veel activiteiten georganiseerd.


In Den Haag waren er naar schatting zo´n duizend vrijwilligers die zwerfafval opruimden.
Nederland geeft ongeveer 250 miljoen euro uit aan het opruimen van zwerfafval. Dat kan goedkoper, als mensen af en toe zelf wat opruimen. ...lees meer
RTVWEST 19.09.2014  Als iedereen vrijdag één stuk zwerfvuil opruimt, dan is heel Den Haag in een dag schoon. Of nog sterker, als alle Nederlanders het doen, is het hele land schoon. Dat is het idee achter Keep It Clean Day.
Keep It Clean Day is een burgerbeweging die eigenlijk door niemand wordt gecoördineerd. Er doen veel scholen en bedrijven mee en er worden veel activiteiten georganiseerd. In Den Haag werd gerekend op zo´n 1000 vrijwilligers die zwerfafval opruimen.
Volgens de organisatie geeft Nederland ongeveer 250 miljoen uit aan het opruimen van zwerfafval. Dat kan dus goedkoper, volgens de organisatie, als we allemaal af en toe wat opruimen. De eerste Keep It Clean Day in Nederland was in 2012. . Lees verder