De politie kwam de mannen op het spoor na het zien van camerabeelden waarop meerdere voorbereidende handelingen voor een woninginbraak te zien waren. "Het gaat om vier Hagenaars in de leeftijd van 28, 38, 40 en 42 jaar die maandagochtend zijn aangehouden", meldt de politie maandag. "Twee van hen in Den Haag, de andere twee in Nootdorp en Zoetermeer."

De politie doorzocht in totaal vier woningen en diverse auto's. "Bij de doorzoekingen is een grote hoeveelheid professionele apparatuur en specialistisch gereedschap aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Tevens zijn er in de woning in Zoetermeer drugs in beslag genomen."


Lees: Lagere straffen voor mannen uit Quote 500-bende  NU 16.09.2022

Eén van de locaties waar de politie maandag is binnengevallen is een woning in de Hasebroekstraat in Den Haag. "Het zou gaan om de woning van Terence L., die eerder veroordeeld is voor zijn aandeel in de Quote 500-bende", meldt calamiteitensite Regio15. "Hij werd toen schuldig bevonden aan (poging tot) inbraak, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Of de andere drie verdachten ook lid zijn van deze bende is nog onduidelijk."