zaterdag, september 01, 2018

'Tweede kamerstoel' gedumpt op Hildebrandplein


'Tweede kamerstoel' gedumpt op Hildebrandplein in Den Haag
AD 01.09.2018 Op het Hildebrandplein in Den Haag is vandaag wel een heel opmerkelijke stoel gedumpt. Koninklijk blauw, de zetel van de Staten-Generaal en precies dezelfde vorm. Het kan bijna niet anders dan dat er een stoel van de Tweede Kamer zomaar op het plein is te vinden.

© ANP
Gloednieuw is de stoel vermoedelijk niet, aangezien de kleur en het logo flink versleten zijn. Waar de zetel vandaan komt is onduidelijk. Een woordvoerder van de Tweede Kamer laat weten dat volgende week wordt onderzocht of het om een echte Kamerstoel gaat of om een replica.
Er zijn 150 stoelen in de Tweede Kamer waar het logo op staat. Alleen leden van de volksvertegenwoordiging (Kamerleden) zitten op deze stoelen. Ondersteunend personeel, ministers en staatssecretarissen zitten op een stoel zonder logo, aangezien zij geen lid zijn van de volksvertegenwoordiging.

Stoel uit Tweede Kamer verschijnt op het Hildebrandplein in Den Haag. © Jos van Leeuwen

Stoel uit Tweede Kamer bij grofvuil gezet
OmroepWest 01.09.2018 Een bijzondere stoel op het Hildebrandplein in Den Haag. Een voorbijganger zag daar zaterdag de bekende blauwe stoel met logo uit het Tweede Kamergebouw op straat staan en stuurde een foto naar Omroep West. De stoel was bij het grofvuil gezet.
Maar waar komt 'ie vandaan? De stoelen van de Tweede Kamer zijn tijdens het zomerreces in 2016 aan een onderhoudsbeurt onderworpen. Niet bekend is of deze stoel toen is afgevoerd, want het logo ziet er versleten uit.
    app-facebook
Tweede Kamer
ongeveer 2 jaar geleden

Wel is zeker dat er geen minister op de stoel heeft gezeten, want volgens de Facebookpagina van de Tweede Kamer zijn er maar 150 zetels met een logo en die zijn bestemd voor de Kamerleden. Een woordvoerder van de Tweede Kamer laat aan Omroep West weten dat het niet bekend is of het om een echte stoel gaat, of om een replica. Dat wordt komende week onderzocht.
Meer over dit onderwerp: TWEEDE KAMER STOEL