maandag, januari 22, 2018

Dierenhater verspreidt vruchten met spijkers en naalden in de Hildebrandtstraat


Extra toezicht
In de Haagse wijk Spoorwijk worden extra handhavers ingezet nadat er zondag limoenen en sponzen met naalden en spijkers werden aangetroffen op straat. Dat heeft de gemeente laten weten.
Een woordvoerder van de Politie Den Haag laat weten dat het Handhavingsteam de surveillances in de omgeving zal intensiveren. De dierenarts in de omgeving is in kennis gesteld en zal contact houden met de Politie Den Haag. De dierenarts heeft nog geen meldingen gehad van verwonde of dode dieren als gevolg van deze actie. 
AD 23.01.2018 In de Haagse wijk Spoorwijk worden extra handhavers ingezet nadat er zondag limoenen en sponzen met naalden en spijkers werden aangetroffen op straat. Dat heeft de gemeente laten weten.
De vondst zorgde voor onrust onder huisdierbezitters. Honden en katten kunnen ernstig gewond raken als ze zo’n spons opeten. De limoenen zullen naar verwachting minder snel opgegeten worden omdat ze te zuur zijn. Gemeentelijke handhavers hebben het fruit opgeruimd en bij de politie achtergelaten voor verder onderzoek. 
Wie de vruchten verspreid heeft, is niet bekend. De dierenpolitie en dierenartsen zijn ingelicht. Naast het extra toezicht is er ook een Burgernet-melding verstuurd om buurtbewoners met huisdieren te waarschuwen.
Den HaagFM 22.01.2018 In het grasveld aan de Hildebrandstraat zijn zondagochtend diverse vruchten met naalden en spijkers gevonden. Ook werd er een gebakken spons gevonden. De politie onderzoekt de vruchten.

Een voorbijganger zag het spul liggen en waarschuwde de politie. Medewerkers van de dienst Handhaving hebben de spons en vruchten opgeruimd. Het gaat om tientallen vruchten met daarin naalden en spijkers. Het is niet bekend of er dieren (bijvoorbeeld honden) gewond zijn geraakt. Volgens de handhavers komen dergelijke incidenten de laatste tijd vaker voor in de buurt.
De politie heeft bewoners in de buurt van de Hildebrandstraat via burgernet gewaarschuwd voor de vruchten. Vooral hondenbezitters moeten goed opletten....lees meer

Gerelateerd


Regio15 21.01.2018 Een dierenhater heeft diverse vruchten met spijkers, naalden en gif achtergelaten in Spoorwijk.
Een alerte omwoner zag dat er diverse vruchten met spijkers en naalden in het grasveld aan de Hildebrandstraat lagen. Deze omwoner twijfelde geen moment en schakelde de politie in. De politie stuurde medewerkers van de dienst Handhaving.
Handhavers hebben overlegd met de Politie Den Haag, uiteindelijk is er besloten om de vruchten en de sponzen zelf op te ruimen en zal er later nader onderzoek verricht worden.
In totaal werden er tientallen vruchten gevonden met daarin naalden en spijkers. Ook werd er gebakken spons aangetroffen en zat er in sommige vruchten vermoedelijk gif. De dader is vooralsnog niet achterhaald.
Of er dieren gewond zijn geraakt door de actie is niet bekend. De alerte omwoner is verzocht om de situatie goed in de gaten te houden en meteen aan de bel te trekken wanneer er opnieuw dergelijke vondsten worden gedaan. 
Volgens de handhavers komen dergelijke incidenten de laatste tijd vaker voor.  Lees meer...


AD 21.01.2018 De vondst van vruchten met daarin naalden en spijkers zorgt voor onrust onder diereneigenaren in de Haagse Spoorwijk. 
De vruchten, waarschijnlijk limoenen, werden in de omgeving van de Hildebrandstraat gevonden. Gemeentelijke handhavers hebben het fruit opgeruimd en bij de politie achtergelaten voor verder onderzoek. Wie de vruchten verspreid heeft, is niet bekend.

Volgens calamiteitenwebsite Regio15 werden ook stukken gebakken spons gevonden in de omgeving en waren sommige vruchten mogelijk vergiftigd. Er is direct een Burgernet-melding uitgegaan naar bewoners van Spoorwijk om huisdiereigenaren te waarschuwen.