dinsdag, juni 03, 2014

02.06.2014 Hoog bezoek in de Rudolf van Brammenstraat


kijk hier -->>1 Op straat 02.06.2014 Huurders moeten hun huis uit van Vestia Den Haag

Posthoorn 04.06.2014
zie ook hier: Posthoorn 04.06.2014

De aanleiding;Uitspraak.
De uitspraak van de rechtbank kwam voor de bewoners als een verrassing. Tot twee keer toe werden de bewoners in het gelijk gesteld door de huurderscommissie. Ze kregen een huurkorting, in sommige gevallen oplopend tot 70 procent.
Maar in hoger beroep heeft Vestia dus alsnog gelijk gekregen van de rechter. En dat terwijl de problemen volgens de huurders nog steeds niet allemaal zijn opgelost.
Problemen
Vestia houdt vol dat de problemen sinds 2011 wel zijn verholpen en dat de bewoners daarom geen recht meer hebben op een huurkorting. Sindsdien heeft de woningcorporatie meerdere keren aangegeven dat de huurders de volledige huur moeten betalen.
De bewoners hebben, naar eigen zeggen, de huurkorting gebruikt voor het opknappen van de huizen. Zij gingen vanwege de uitspraken van de huurderscommissie er vanuit dat ze in het gelijk waren gesteld.
Betalingsachterstand
In totaal gaat het om negen huishoudens met een betalingsachterstand, die in sommige gevallen oploopt tot meer dan 7.000 euro. Bedragen waarover de huurders niet meer beschikken. Ze hebben daarom om een betalingsregeling gevraagd. Maar daar is het volgens Vestia nu te laat voor.
De huurders zijn daarom bang dat ze nu op straat komen te staan. Maar volgens Vestia is het nog niet zover. De woningcorporatie laat wel weten dat het vonnis nu wordt uitgevoerd. De bewoners zijn ten einde raad. Video

Spoorwijk wil ook onderzoek naar service corporaties
RTVWEST 01.06.2014 Bewoners in de Haagse Spoorwijk vragen de enquêtecommissie Woningcorporaties of ze ook naar de service willen kijken. Ze hebben de commissie een brief geschreven.
De commissie doet sinds december onderzoek naar de opzet en het functioneren van het stelsel van woningcorporaties. De resultaten worden dit najaar verwacht. Lees verder
Gerelateerde artikelen;
Gedupeerde bewoners van Vestia dreigen nu hun huis te verliezen
RTVWEST 29.05.2014  Bewoners in de Rudolf van Brammenstraat in de Haagse Spoorwijk dreigen door woningcorporatie Vestia op straat te worden gezet. De huurders kregen jarenlang een huurkorting vanwege problemen met het ventilatiesysteem en de waterpomp. Maar omdat de problemen volgens de rechter zijn verholpen, moeten ze de korting van de afgelopen jaren voor 1 juni terug betalen.  Lees verder
Gerelateerde artikelen

De bewoners die het geld niet op de bankrekening hebben staan, moeten zich in de schulden steken, anders gaat de woningcorporatie over tot executiemaatregelingen en dreigen de kosten nog hoger te worden door de inzet van een deurwaarder.
Vestia eist duizenden euro’s terug van huurders
Den HaagFM 29.05.2014 Een groep bewoners in de Spoorwijk moet hun huurkorting van de afgelopen 3,5 jaar binnen twee weken terugbetalen aan Vestia, wat per huishouden om zo’n 5.000 tot 7.000 euro gaat.

De bewoners hebben jarenlang een huurkorting gehad vanwege de problemen met de warmtepomp en het ventilatiesysteem in hun huizen. Daardoor hadden ze te weinig warm water om te douchen en ontstonden er vochtplekken op de muren. In het hoger beroep aangespannen door Vestia werden de bewoners in het ongelijk gesteld door de rechter die besloot dat de korting moet worden terugbetaald.  …lees meer