vrijdag, oktober 15, 2010

Nieuwsbericht nr. 7 - Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

(klik op titel)

Pers/Nieuwsbericht nr. 7 Bewoners in Spoorwijk worden ziek van de ventilatie.Den Haag: 15.10.2010 - Vestia Adembenemend traag in Spoorwijk.

De dagen worden korter en de nachten worden langer. De temperatuur buiten is flink aan het zakken. Toch staan de bewoners in de Rudolf van Brammenstraat e.o. regelmatig buiten bij de voordeur. En dit zeker niet alleen omdat de verwarming binnenshuis zijn eigen leven leidt.

Met de hulp van de locale SP is een posteractie begonnen. Inmiddels hangt er achter bijna ieder raam een poster met een tekst die spreekt voor zich.


Na de start van het TNO-onderzoek is het een kwestie van tijd voordat duidelijk is wat nu precies het probleem is met het ventilatiesysteem. Tijd is echter een relatief begrip en het lijkt wel een eeuwigheid te duren voordat het woonmilieu weer is hersteld. Na 7 jaar wachten verloopt de tijd Adembenemend traag voordat Vestia er uit is.

Tijdens de klachteninventarisatie door Alphaplan zijn er ook nogal wat bouwkundige gebreken aan het licht gekomen waar zelfs de bewoners geen weet van hadden. En door Bevico worden alvast de ‘kleine’ klachten met het achterstallig onderhoud aangepakt.

Binnenkort komt de advocaat weer op bezoek ivm met de huurverlaging vanwege het achterstallig onderhoud aan de woningen door Vestia.

Ondertussen gaat de tijd adembenemend traag.

Voor meer informatie:Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 

Contact: marcdeklein@hotmail.com
Naam: C. M. van Dun
Adres: Rudolf van Brammenstraat 12 – Spoorwijk

Weblog: ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ (http://effepuffe.wordpress.com/)