zondag, oktober 10, 2010

Nieuwsbericht nr. 6 - Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !

(klik op titel)

Pers/Nieuwsbericht nr. 6

 

Bewoners in Spoorwijk worden ziek van de ventilatie.


Den Haag: 10.10.2010


De media blijft er bovenop zitten. Zo stond er in het AD/HC van 2 oktober nog een stukje te lezen over het ventilatiesysteem in de Rudolf van Brammenstraat.

Inmiddels heeft Vestia via RTVWest duidelijk gemaakt dat het nooit zover had mogen komen met de ventilatieproblemen in Spoorwijk. Het woord Sorry naar de bewoners was zeker op zijn plaats.

Het onderzoek van TNO, in opdracht van Vestia, is inmiddels begonnen. Een aantal woningen in de nieuwbouwfase zullen dienen als ‘proefkonijn’ bij het onderzoek. De uiteindelijke resultaten en aanbevelingen vanuit het onderzoek zullen dan de problemen met het ventilatiesysteem moeten verhelpen.

Bij de overige woningen worden door Bevico, in opdracht van Vestia, alvast de klachten met het achterstallig onderhoud aangepakt.

Van Alphaplan is een brief ontvangen dat zij in opdracht van Vestia de woningen gaan inspecteren. Dit betreft het inventariseren van de installatietechnische klachten en ook bouwkundige gebreken worden hierbij meegenomen. De resultaten worden gebruikt bij het eerder aangekondigde onderzoek door TNO.

Om de gang erin te houden bereiden de bewoners, gesteund door de locale SP, een aantal ludieke acties voor.

En ook wordt in overleg met de advocaat verder gekeken naar de volgende stappen.


Wordt vervolgd.Voor meer informatie:


Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 
Contact: marcdeklein@hotmail.com
Naam: C. M. van Dun
Adres: Rudolf van Brammenstraat 12 – Spoorwijk

Weblog: ‘Effe Puffe ? Liever niet !’(http://effepuffe.wordpress.com)