vrijdag, september 17, 2010

Nieuwsbericht nr. 4 - Bewonersgroep 'Effe Puffe ? Liever niet !'

klik op titel

Pers/Nieuwsbericht. nr. 4


Bewoners in Spoorwijk worden ziek van de ventilatie
 



Den Haag: 17.09.2010






Na de bijeenkomst in theater Pierrot op 8 september is er weer volop media- aandacht geweest. Ook is inmiddels de GGD langs geweest. In verschillende woningen zijn meters geplaatst om het woonmilieu op te nemen.


Ook is er door de bewoners een meldpunt voor klachten gelanceerd. Het doel is meer grip meer te krijgen op de problemen en de oplossing ervan.

Op 14 september was er de wijkschouw en het Leefbaarheidsoverleg in Spoorwijk met de bewonersorganisatie BOS hierbij aanwezig en ook Vestia en vele bezorgde bewoners. Ook daar kwam ruimschoots het Gezondheidsprobleem aan de orde.

En op 15 september was het eerste voortgangsoverleg met Vestia. De algemene indruk was dat Vestia het probleem probeert op te lossen en niet nalatig wenst te blijven. Vestia is nu bezig met de voorbereiding van een breed onderzoek door TNO.

In dit overleg werd ook gesproken over het opnamerapport van de onafhankelijke milieuadviseur van de bewoners (Rudolf van Brammenstraat 10 en 12) . Dit rapport heeft nog een voorlopige status qua inhoud en is zeker niet af. Men heeft nog aanvullende gegevens nodig van Vestia en zelfs dan is het geen representatief beeld van ALLE betrokken woningen.

Het is NU dus afwachten op het (concept)rapport van TNO en de uiteindelijk oorzakelijke aanpak van het probleem dat al 7 jaar speelt. De voorbereiding tot het onderzoek duurt zo’n 3 weken en het feitelijke onderzoek zal zo’n 3 maanden gaan duren. Dus ergens in januari 2011 ligt er een rapport en dan pas hebben de bewoners duidelijkheid.

Er gaat dus nogal wat tijd overheen voordat er sprake is van een oorzakelijke aanpak van de gezondheidsproblemen. Ondertussen blijft het met de individuele klachten Pappen en Nathouden.

Wat kan er nog meer gedaan worden van de kant van de bewoners? Dat nu is de grote vraag!

In de tussentijd overwegen de bewoners actie om de zaak in beweging te houden. Ze hebben inmiddels contact met een advocaat. Ook heeft de locale SP-afdeling haar helpende hand aangeboden. Aanstaande maandag komen ze langs met handige tips.



Voor meer informatie:



Bewonersgroep 'Effe Puffe ? Liever niet !' 
Contact: marcdeklein@hotmail.com
Naam: C. M. van Dun
Adres: Rudolf van Brammenstraat 12 - Spoorwijk