zondag, september 09, 2007

Een kleurrijk terugblik.


Vanuit mijn zolderraam is alles alweer als vanouds. De harde realiteit is zelfs met gordijnen niet te verstoppen. Vandaar maar een korte terugblik op het Kleurrijke Festival 2007.

Afgelopen zaterdag 8 september was er wederom het Kleurrijk festival in Spoorwijk in de Beetsstraat en de Bartje Blomhof. De openingsceremonie werd deze keer verricht door Peter Brand (Leefbaarheidscoordinator), Peter Smit (wethouder stadsdeel Laak) en de stadsdeelcoordinator.En de muzikale aftrap werd verricht door onze eigen Brassband. Daarna volgde o.a het optreden van 'Annie the musical, diverse dansgroepen etc. Tevens kon je mee aan de workshops Streetdance, Breakdance of Percussie.

Voor degenen die zelf wat wilde laten horen was er de “Doe je ding show”. Ook was er vanzelfsprekend de Rommelmarkt. En er waren standjes waar je kan bloemschikken, Sari lopen, Schminken.

Voor de kinderen zijn er vele attracties en speciaal voor de jongeren was er weer het Panna Tournooi.Het hoogtepunt die dag was toch wel het wervelende optreden van …………???!!!??


Yes-R (Yesser Roshdy, 1986) is een MC uit Amsterdam-Oost die bekend staat om zijn uitermate swingende flow. Geïnspireerd door zijn neef Ali B besloot Yes-R op 13 jarige leeftijd dat hij rapper wilde worden. Op zijn 14e deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht waar hij de 2e plaats won. Net als zijn neef had hij de smaak van het optreden meteen te pakken en is sindsdien niet meer van het podium af te slaan.


En inderdaad was zijn optreden er een om niet te vergeten. Dit althans te constateren aan de hand van het heftige applaus van de aanwezige Spoorwijkse jeugd. Kortom, een daverende afsluiting van de feestmiddag.

We kijken al weer uit naar het Kleurrijk festival 2008. Is de datum al bekend????