zondag, september 23, 2007

Den Haag stimuleert cultuur in de wijk

Den Haag heeft vanaf 1 oktober 2007 een ‘makelaar wijkcultuur’. Paul Cornelissen (45) is de nieuwe makelaar. Hij gaat cultuur in de wijk stimuleren en brengt wijkbewoners en Haagse culturele organisaties dichter bij elkaar. Dit past bij de ambitie van de gemeente om nóg meer Hagenaars enthousiast te maken voor kunst en cultuur. De makelaar wijkcultuur komt voort uit het actieprogramma wijkcultuur ‘De vonk die overslaat’ van wethouder Jetta Klijnsma.

De makelaar stimuleert dat het aanbod van culturele instellingen nog beter past bij de behoefte van wijkbewoners. De makelaar stimuleert ook de ontwikkeling van nieuw talent, nieuwe culturele initiatieven en kleinschalige culturele projecten in de wijk. Een andere uitdaging voor de makelaar is om meer Hagenaars te interesseren voor cultuur en het bezoek aan culturele instellingen te stimuleren. Hij helpt ook bij de verdere professionalisering van culturele activiteiten. Hij werkt daarbij nauw samen met culturele instellingen en wijkbewoners.

Paul Cornelissen is senior adviseur bij de Rodingroep. Daarvoor was hij onder meer adviseur bij Fonds1818 en directeur van Centrum 16/22. Hij had in deze functies al veel contacten met Haagse inwoners en instellingen op het gebied van cultuur, onderwijs en welzijn.

Vanaf 1 oktober kan iedereen het werk van de wijkmakelaar volgen op de weblog www.wijkcultuur.nl . Iedereen met ideeën of vragen over cultuur in de wijk kan mailen naar makelaar@wijkcultuur.nl