dinsdag, december 30, 2014

2e parkeervergunning per 2015 goedkoper

2e parkeervergunning.

Voor Haagse gezinnen met twee auto’s wordt het vanaf 2015 ruim 200 euro goedkoper om hun tweede auto te parkeren in een gebied waar een vergunning nodig is.
De kosten voor een parkeervergunning voor een eerste auto bedragen drie euro per maand. Voor een tweede auto is dit tarief nu nog 420 euro per jaar. 
Het verlagen van het tarief wordt gefaseerd ingevoerd. Dat betekent dat in 2015 bewoners een lagere jaarrekening ontvangen voor hun vergunning. De bewoners van onder andere het Valkenboskwartier, Scheveningen-Dorp en Laak ontvangen deze lagere rekening als eerste in februari 2015.
Zie ook: Parkeren met Maatwerk zienswijze B.O.S. 13.11.2013 
Ingangsdatum verschilt per wijk
De ingangsdatum van parkeervergunningen verschilt per wijk. De eerste wijken die nu al in februari kunnen profiteren van een verlaging, zijn bijvoorbeeld Laak, Rustenburg-Oostbroek en het Valkenboskwartier, de laatste zijn de Rivieren- en Stationsbuurt, Transvaal en de Schilderswijk.
RTVWEST 02.02.2015  Een 'mooi moment' vindt VVD-raadslid Monique van der Bijl het. Met ingang van februari van dit jaar is een begin gemaakt met het drastisch verlagen van de prijs van een 2de parkeervergunning. Het tarief voor de 2de en volgende bewonersparkeervergunning gaat van 420 euro naar 210 euro per jaar.Lees verder

Den HaagFM 02.02.2015 Per 1 februari is het tarief voor een tweede parkeervergunning in Den Haag drastisch omlaag gegaan. Het tarief voor de tweede bewonersparkeervergunning gaat van 420 euro naar 210 euro per jaar.
De VVD is al lang voorstander van het verlagen van de tarieven. Bij de collegeonderhandelingen werd het door die partij ingebracht en werd het onderdeel van het coalitieakkoord van D66, PvdA, Haagse Stadspartij en VVD.
“De parkeergelden moeten ten gunste zijn van het parkeren en kostendekkend zijn. De prijs voor een tweede vergunning was belachelijk hoog”, aldus Van der Bijl. “Vooral voor gezinnen waarvan een vader en moeder werken en de kinderen naar een crèche of school gaan en die dus vaak twee auto’s nodig hebben, scheelt dit veel.”
Ingangsdatum verschilt per wijk
De ingangsdatum van parkeervergunningen verschilt per wijk. De eerste wijken die nu al in februari kunnen profiteren van een verlaging, zijn bijvoorbeeld Laak, Rustenburg-Oostbroek en het Valkenboskwartier, de laatste zijn de Rivieren- en Stationsbuurt, Transvaal en de Schilderswijk. ...lees meer
Den HaagFM 29.12.2014  VVD-raadslid Monique van der Bijl wist in de gemeenteraad een meerderheid bij elkaar te krijgen om dat bedrag te verlagen. “Haagse gezinnen met een tweede auto betalen vanaf 2015 ruim 200 euro per jaar minder. Een tweede auto is voor veel gezinnen vaak geen luxe, maar een noodzaak om bijvoorbeeld naar het werk te gaan. Voor deze mensen wordt het nu gelukkig een stuk goedkoper om hun auto te parkeren”, aldus Van der Bijl.
Het verlagen van het tarief wordt gefaseerd ingevoerd. Dat betekent dat in 2015 bewoners een lagere jaarrekening ontvangen voor hun vergunning. De bewoners van onder andere het Valkenboskwartier, Scheveningen-Dorp en Laak ontvangen deze lagere rekening als eerste in februari. ...lees meer