vrijdag, november 05, 2010

SBS6 HvNL weer in Spoorwijk

(klik op titel)

“Ventilatie in nieuwbouwhuizen blijkt een ondergeschoven kindje”.

Dat is de voorlopige conclusie uit een onderzoeksrapport onder 300 nieuwbouwwoningen, verspreid over heel Nederland, waarbij werd gekeken hoe de ventilatie functioneerde.

Dat blijkt een rotzooitje te zijn. Bij veel woningen is er sprake van een waslijst aan tekortkomingen. Slechts één op de vijf onderzochte woningen heeft een systeem waar niets aan mankeert.

“Ventilatie in nieuwbouwhuizen blijkt een ondergeschoven kindje”,

Aldus een van de onderzoekers, ir. Jaap Balvers. Hij is van adviesbureau BBA Binnenmilieu en voerde de studie uit met collega ir. Atze Boerstra, in opdracht van – toen nog – het ministerie van VROM. Balvers deed zijn uitspraken tijdens een symposium, donderdag, bij het bedrijf Alusta in Etten-Leur.

“Er wordt vooral naar de prijs gekeken van een woning. Er blijft vaak een minimumbedrag over voor het ventilatiegedeelte. Dat hangt er in de totaalkosten voor een huis maar een beetje bij en is in feite het slachtoffer in het totale spel.”

Ventilatie woning blijkt rotzooitje

Telegraaf 04.11.2010 De ernstige klachten die bewoners van de Amersfoortse wijk Vathorst hebben over het slechte binnenklimaat van hun huis, vormen geen incident. Zo’n situatie kan zich gemakkelijk elders ook voordoen.


En zo blijkt dit inderdaad dan ook. Kom maar eens kijken in Spoorwijk te Den Haag.

Bewoners Spoorwijk zijn woedend – Video – SBS6 Hart van Nederland

Bewoners Spoorwijk zijn woedend

04.11.2010 SBS6 – HvNL Bewoners in de Haagse Spoorwijk zijn letterlijk ziek van hun huis. Schimmels, lekkages en een niet functionerend ventilatiesysteem zijn onder meer de oorzaak.

Verhuurder Vestia beloofde in augustus voor de Hart van Nederland camera beterschap en kwam in actie. Maar volgens de bewoners gaat het allemaal veel te langzaam, ze zijn het spuugzat.