zondag, mei 06, 2007

Spoorwijk herdenkt de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog


Spoorwijk 04.05.07 - In het hele land zijn vrijdag de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, en oorlogsgeweld in het algemeen herdacht. Het was de 62e keer dat stil werd gestaan bij degenen die het leven lieten. Gedurende de hele dag waren er in diverse plaatsen kransleggingen. Om 20.00 uur werden twee minuten stilte in acht genomen.

Ook in Spoorwijk werd ’s-avonds stilgestaan bij deze herdenking. Om 19.10 uur was er in de Wissel bij ‘De Oase’ door de Multiculturele werkgroep Spoorwijk een gezamenlijke bijeenkomst georganiseerd voor de wijkbewoners. Tijdens deze bijeenkomst werden er door B.O.S. en de verschillende christelijke, hindoestaanse en islamitische organisaties toespraken gehouden en lazen kinderen gedichten en verhalen voor.

Om 20.00 werd de trompet geblazen en vervolgens werden de 2 minuten stilte in acht genomen. Raadslid Taetske van der Reijt (PvdA) legde namens de Haagse gemeenteraad de krans bij het monument op het Ledeganckplein. Vervolgens weerklonk het Wilhelmus over het grasveld. Ter afsluiting van de herdenking konden de aanwezigen wijkbewoners en genodigden een Rode roos plaatsen bij het monument.

Labels: