zondag, april 29, 2007

Meer leven in de brouwerij.

Afgelopen donderdagavond was er door de Welzijnsorganisatie stichting BOOG in de Haagse Hogeschool een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst konden de wijkbewoners uit de Laakse wijken met suggesties en ideeën op de proppen komen.

Geïnspireerd door BOOG-projecten in de andere Haagse wijken, werd er enthousiast gediscussieerd over bruikbare thema’s. Leefbaarheid en Veiligheid scoorden hierbij hoog.

Opvallend was dat het thema ‘Kunst en Cultuur in de Wijk’ zeer hoog scoorde. Echter niet vreemd als je je bedenkt dat het College-accoord 2006-2010 het onderwerp Kunst en Cultuur (wethouder Jetta Klijnsma en Rabin Baldewsingh) zeer hoog in het vaandel heeft staan. Kunst en Cultuur zijn namelijk hulpmiddelen om mensen van verschillende culturen SAMEN te brengen. Iedereen krijgt de kans om MEE te DOEN.

In de productencatalogus van 2008 zal duidelijk worden met welke projecten BOOG samen met de wijkorganisaties aan de slag zal gaan.

Uiteraard hierbij ondersteunt door de Stichting MOOI Laak. Ook de stichting MOOI Laak wil meer gaan inzetten op initiatieven door de wijkbewoners zelf.

Dus niet meer ‘U vraagt en wij draaien’ maar ‘Het is uw feestje' en wij komen u helpen. In het jargon heet dit dan met een duur woord ‘Bewonersparticipatie’.

Vol verwachting kijken we dus uit naar de nieuwe productencatalogus van de stichting BOOG.