donderdag, augustus 19, 2021

Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier – nasleep – deel 5

 


Door gasexplosie verwoeste woning opgeknapt en te koop gezet

Eén van de drie woningen in Laak die in 2019 werden verwoest door een gasexplosie staat inmiddels alweer te koop. Het appartement is weer in de oude stijl opgebouwd.

Niet alle bewoners willen namelijk weer terug. De woning aan de Jan van der Heijdenstraat 54 staat al te koop op Funda, voor €235.000.


Op 27 januari 2019 vond er in een portiekwoning in de Jan van der Heijdenstraat een verwoestende explosie plaats. De voorgevel van drie appartementen, midden in een blok met woningen, lag aan gruzelementen op straat. De aangrenzende huizen stonden nog overeind, maar waren gevaarlijk scheefgezakt.

Zie ook: Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier – nasleep – deel 4

Zie ook: Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier – SvZ herstel 11.07.2021

Zie ook: Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier – nasleep – deel 3

Zie ook: Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier – nasleep – deel 2

Zie ook: Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier – nasleep – deel 1

Zie ook: Explosie in woning Jan van der Heijdenstraat Laakkwartier

Het ingestorte pand in de Jan van der Heijdenstraat in de Haagse wijk Laak, een dag nadat er een gasexplosie plaatsvond. ANP LEX VAN LIESHOUT

2 jaar na de gasexplosie in Laak staat een van de herbouwde huizen al te koop

IdB 18.08.2021 In januari 2019 was er een grote gasexplosie in de Haagse wijk Laak. Meerdere woningen waren totaal verwoest. Nu, twee jaar later, zijn de huizen aan de Jan van der Heijdenstraat weer helemaal opgeknapt. Alleen niet alle bewoners willen terug naar hun huis.

Enkele bewoners hebben hun vernieuwde woning kunnen zien en dat was emotioneel. Voor sommigen was de explosie te traumatisch om straks weer terug te keren naar die plek.

Een geëmotioneerde bewoonster komt kijken naar haar ingestorte woning in de Jan van der Heijdenstraat in de Haagse wijk Laak, een dag na de gasexplosie. ANP LEX VAN LIESHOUT

Een geëmotioneerde bewoonster komt kijken naar haar ingestorte woning een dag na de gasexplosie. ANP LEX VAN LIESHOUT

De toen 28-jarige Sharwin lag acht uur onder het puin voor hij bevrijd kon worden. Zijn ouders twijfelen nu of ze wel terug willen naar hun huis, vertellen ze aan Omroepwest.

Te koop

De woning aan de Jan van der Heijdenstraat 54 staat al te koop op Funda, voor €235.000.

‘Door een gaslek dat heeft plaatsgevonden in 2019 is het gehele blok van drie woningen volledig gerenoveerd. Alle voorzieningen/apparatuur in het huis zijn hierdoor nog nieuw’, staat bij de advertentie. In september wordt de woning opgeleverd.

VRPress

Door gasexplosie verwoeste woning opgeknapt en te koop gezet

AD 19.08.2021 Eén van de drie woningen in Laak die in 2019 werden verwoest door een gasexplosie staat weer te koop. Het appartement is weer in de oude stijl opgebouwd.

Op 27 januari 2019 vond er in een portiekwoning in de Jan van der Heijdenstraat een verwoestende explosie plaats. De voorgevel van drie appartementen, midden in een blok met woningen, lag aan gruzelementen op straat. De aangrenzende huizen stonden nog overeind, maar waren gevaarlijk scheefgezakt.

In maart van van dit jaar werd er begonnen met het opknappen van de getroffen woningen. Naar verwachting konden de bewoners rond augustus na tweeënhalf jaar weer terug naar hun oude huis. De drie eigenaren gaven echter eerder al aan om hun appartement misschien liever te verkopen. Het zou namelijk nog veel negatieve herinneringen oproepen.

Eén van de drie eigenaren heeft inmiddels al besloten niet terug te willen keren. De bewoonster van het appartement op de bovenste verdieping heeft het te koop gezet. Op Funda staat de portiekwoning voor een bedrag van 235.000 euro te koop. Het bestaat uit een woonkamer, twee slaapkamers en een balkon, met een totale oppervlakte van 60 vierkante meter. Het huis heeft volgens Funda energielabel G.

Het ingestorte pand, een dag na de explosie in 2019.
Het ingestorte pand, een dag na de explosie in 2019. © Robin Utrecht

Twee jaar na explosie: bewoners Jan van der Heijdenstraat zetten herbouwde huis te koop

Den HaagFM 19.08.2021 Niet alle bewoners zullen terugkeren in hun woning aan de Jan van der Heijdenstraat. Dat blijkt nu een van de woningen wordt aangeboden op Funda. Meerdere woningen in de straat werden in 2019 verwoest door een explosie.

Eerder meldde mediapartner Omroep West al dat bewoners zouden van de straat in Laak twijfelden om terug te keren in de woningen, dit vanwege traumatische herinneringen. Op 27 januari 2019 werd een aantal huizen in de Jan van der Heijdenstraat verwoest door een explosie, veroorzaakt door een scheur in een oude gasleiding.

Een van de nieuw opgebouwde woningen wordt nu te koop aangeboden voor 235.000 euro. ‘Zeer net driekamerappartement op de tweede verdieping van een binnenkort op te leveren nieuwbouwproject in de oorspronkelijke stijl’, aldus de omschrijving van het driekamerappartement.

Foto: Funda/Makelaarsland

Onbekend
Onbekend

LEES OOK: Woningen Jan van der Heijdenstraat voor de zomer herbouwd