donderdag, mei 16, 2019

Nieuwsbrief Laaktheater 16.05.2019

16 mei 2019
 

Poernima Gobardhan danst modern klassiek

Beste vriend, bezoeker, bekende van Laaktheater,

Kom zondag 26 mei om 15:00 uur naar Laaktheater en waan je in Indiase sferen met deze bijzondere dans; Mātā  

Poernima Gobardhan is één van de grote talenten uit de Haagse Indiase danswereld. Deze duizendpoot is niet alleen een fantastische danseres, maar runt ook haar eigen dansschool Pretima Ke Dewashrie en creëert haar eigen dansen die zowel innovatief als klassiek zijn.
In Mātā toont ze de veelzijdigheid van de Bharatanatyam in twee delen waarbij zij zich liet inspireren door Durga Mātā (Godin). Zij is de onoverwinnelijke krijgsgodin, vernietiger van demonen en behoeder van rechtvaardigheid. Tegelijkertijd belichaamt Durga harmonie, bescherming en zachtaardigheid.

In het klassieke dansitem varnam verbeeldt Poernima middels de kenmerkende handgebaren (mudras) de moedergodin. In deel twee brengt Poernima de tweeledigheid van Durga naar het hier en nu. Ze laat de gecodeerde handgebaren en eeuwenoude verhalen los en laat de Bharatanatyamstijl spreken vanuit haar eigen perspectief: een jonge vrouw van deze tijd.

Varnam: choreografie Padmini Ravi |dans Poernima Gobardhan |raga Malika |tala adi
Mātā: choreografie & dans Poernima Gobardhan | regie Leo Spreksel | geluidsontwerp: Peter Lemmens | productie Korzo producties
Inloop 14:30 uur

Volg ons ook op FacebookTwitter en Instagram.

Tot ziens in Laaktheater!
DOORGEEFKAARTJES
WEBSITE

LE GRAND VOYAGE + IFTAR MAALTIJD
ZA 18 mei 19.30 uur | 6+ | €6,00/€3,00 met ooievaarspas maaltijd is GRATIS

In samenwerking met Stichting MJG organiseert Laaktheater de indrukwekkende film Le Grand Voyage!
Réda woont al meer dan twintig jaar in de Provence. Vlak voor zijn eindexamen moet hij zijn vader met de auto naar het bedevaartsoord Mekka brengen. Vanaf het begin lijkt dit een vervelende rit te worden, aangezien de twee weinig gemeen hebben. Ze praten bijna niet, en ieder ervaart de reis vanuit zijn eigen geïsoleerde gedachtegoed. Zo passeren ze diverse landen en ontmoeten ze verschillende mensen. Hoewel ze amper communiceren, zien ze elkaar wel. De vader ziet hoe andere mensen op zijn zoon reageren, en Réda ziet dat zijn vader behalve zijn vader ook gewoon een man is. De afstand die ze afleggen is 4500 kilometer, de afstand tussen vader en zoon is misschien nog groter. Toch komen ze op hun bestemming aan.

Koop uw kaartje via onze website.

Inloop: 19:00
Film start: 19:30
Na de film kunt u gezellig een Iftar nuttigen. Aanmelden voor de Iftar via: evenementen@stichting-mjg.nl
Lees verder
LAAKTHEATER
Ferrandweg 4T
Den Haag, ZH 2523 XT
Netherlands