zaterdag, augustus 26, 2017

Tentoonstelling Vadercentrum Adam 2e wereldoorlog "Het Andere Verhaal"

In het Vadercentrum Adam is de expositie te zien van 29 augustus tot en met 14 september 2017AD 26.08.2017 In het Vadercentrum aan het Jonckbloetplein in Den Haag opent maandagmiddag een tentoonstelling over een onderbelicht stuk geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. 
De tentoonstelling vertelt het verhaal van moslims en Joden die in het verleden in goede harmonie hebben samengeleefd in Europa, maar ook hoe de verhouding onder spanning heeft gestaan tijdens de oorlog.
Centraal op de expositie staat een reeks panelen met verhalen over moslims die hun leven en het leven van hun familie in de waagschaal hebben gesteld om Joodse medemensen te redden van de vernietigingskampen. 

De tentoonstelling Het andere verhaal is opgezet door jongerenwerker Saïd Bensellam en rabbijn Lody van de Kamp. De expositie, die afgelopen voorjaar in publieke ruimten in Amsterdam was te zien, wil aanzetten tot een gesprek over solidariteit en verdraagzaamheid.  


Expositie over verhouding tussen joden en moslims tijdens Tweede Wereldoorlog

Den HaagFM 26.08.2017 In Vadercentrum Adam aan het Jonckbloetplein is de komende weken een expositie te zien over de verhouding tussen joden en moslims tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De expositie bestaat uit een reeks panelen met verhalen over moslims die hun leven en het leven van hun familie in de waagschaal stelden om tijdens de oorlog joden te redden van de vernietigingskampen. De tentoonstelling ‘Het Andere Verhaal’ is opgezet door jongerenwerker Saïd Bensellam en rabbijn Lody van de Kamp. Voor de expositie zijn door het Vadercentrum scholen uitgenodigd om met leerlingen uit de groepen 7 en 8 langs te komen.
De reizende tentoonstelling was eerder te zien in Amsterdam. Daar werd de tentoonstelling soms doelbewust ingezet op plekken waar spanning tussen bevolkingsgroepen bestaat. In Den Haag is de expositie te zien van 29 augustus tot en met 14 september. Afsluitend wordt een dialoogbijeenkomst georganiseerd waarbij rabbijn Van de Kamp aanwezig is....lees meer