zaterdag, maart 04, 2017

Solace I Guess muzikale voorstelling 'Updiggin’ 12 maart 2017

 

P E R S B E R I C H T
Donderdag 2 maart 2017

Solace I Guess speelt Updiggin’, een Afrikaanse intrige in pop, rock en soul
Zondag 12 maart om 15:00 uur, Theater aan het Spui in Den Haag

Solace I Guess brengt de intrigerende muzikale voorstelling Updiggin’ op 12 maart 2017 naar het Theater aan het Spui. Solace I Guess is een projectband die al meerdere succesvolle voorstellingen op haar naar naam heeft staan. Artistiek leider en muzikant Anne van Slageren is er ook deze keer weer in geslaagd om een groep talentvolle artiesten van verschillende leeftijden en achtergronden bijeen te krijgen. Samen spelen ze deze indringende, toegankelijke en toch ook blijmoedige voorstelling. Updiggin’ vertelt over een intrige in Afrika, uitgevoerd in verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, soul, reggae en ska, allemaal met een Afrikaans tintje.

Met medewerking van koor AFIMO
De bandleden van Solace I Guess begeleiden de zangers die elk een personage uit het verhaal voorstellen. Zowel op het podium als in de filmbeelden.
Verder bestaat Solace I Guess uit een drummer, twee gitaristen en een bassist. Bijzonder zijn de karakteristieke Afrikaanse muziekinstrumenten die worden gebruikt. Aan de voorstelling in Den Haag werkt het koor AFIMO mee. AFIMO is een Surinaamse vrouwenorganisatie die sinds 1975 in Den Haag gevestigd is. Het koor AFIMO trad eerder op met o.a. het Residentie orkest en Denise Jannah.


Een Afrikaanse intrige
Het verhaal van Updiggin’ is op waarheid gebaseerd en speelt zich af in Nederland en Afrika. Het gaat over een blanke jongen die als kind ziet dat zijn moeder wordt vermoord en over een zwart meisje wiens vader daarvoor wordt geëxecuteerd. Deze gebeurtenis tekent hun beide levens. Nu zijn ze volwassen en komen ze elkaar weer tegen met alle gevolgen van dien.

Muzikaal en multi-mediaal
In de voorstelling wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van video- en lichteffecten. Met behulp van mappingtechnieken worden er door het hele decor heen beelden vertoond. Deze multimediale technieken, de live muziek en de stemmen brengen de bezoeker naar een andere wereld. De tour van deze voorstelling ging van start met vijf uitverkochte voorstellingen op het festival Noorderzon in Groningen, was te zien in Amsterdam en in verschillende plaatsen in de provincie Groningen. De voorstelling is zowel in het Nederlands als in het Engels te volgen.

CD en videoclip
De twaalf songs uit de voorstelling zijn uitgebracht op CD (geproduceerd door Frans Hagenaars) en te beluisteren op o.a. iTunes https://itunes.apple.com/us/album/updiggin-single/id1139213685.

Actuele informatie over de voorstelling is te vinden op www.solaceiguess.com, op Facebook: https://www.facebook.com/solaceiguess/.
Vera, de mooie en krachtige jonge vrouw uit de voorstelling is te volgen op Instagram https://www.instagram.com/veravanupdiggin/.

Reserveren kaarten
Kaarten voor Updiggin’ in Den Haag kosten €17,50 per stuk en zijn zowel online als aan de kassa te krijgen van Theater aan het Spui in Den Haag: theateraanhetspui.nl.

Lunch vooraf
Geniet vooraf aan de voorstelling van een speciale lunch voor slechts €6,00 om 13:30 uur. Reserveren kan hier: http://www.theateraanhetspui.nl/agenda/2247/.

Ooievaarspas

Met de Ooievaarspas kunt u naar de voorstelling voor €8,75 en kost de lunch €3 (niet online te reserveren, bellen met de kassa daarvoor op 070- 346 52 72).