woensdag, oktober 05, 2016

Dik Hooimeijer MOOI overleden


Het Haagse welzijns-icoon Dik Hooimeijer is afgelopen zondag op 62-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige maanden ziek, een periode waarin hij thuis is verzorgd door zijn vrouw Annemarie van Veldhuizen, coördinator van het Jacobshospice.


Maaike Kraaijeveld AD 04-10-16, - Met zijn knappe jaren 60-uiterlijk was Hooimeijer bijna 40 jaar hét gezicht van het welzijnswerk in 'zijn' Den Haag. Achter een bureau om plannen te maken voor mensen in de verdrukking, maar vooral ook met 'zijn poten in het bluswater': de wijkcentra, op straat, op bijeenkomsten om mensen met elkaar te verbinden en bij zijn andere grote liefde: ADO Den Haag. De supporters van ADO eerden hun Haagse held Hooimeijer afgelopen weekeinde met een 'rust zacht'-spandoek op de tribune. ,,Altijd op de achtergrond en voor ADO en de stad Den Haag heeft hij heel veel betekend'', zeggen ze.

Heel Den Haag blijkt diep geraakt door zijn overlijden. Hooimeijers collega's bij MOOI - Maatschappelijke Ondersteuning van Omgeving en Individu - waar hij de laatste jaren manager projecten en innovatie was, worden overstelpt met telefoontjes. ,,Mensen tonen zich ontroerd'', zegt Coby van der Zanden.


zie ook: Open Huis 10.09.2016 bestemming pand Schimmelweg 200