donderdag, december 04, 2014

Meer ondersteuning voor bewonersorganisaties
SP WIL EEN VERSTERKING VAN BEWONERSORGANISATIES


SP 04-12-2014De SP wil dat de bewonersorganisaties versterkt worden en dat er meer geld gaat naar de ondersteuning van deze organisaties. SP-raadslid Aisha Akhiat: "De bewonersorganisaties doen goed en nuttig werk in de stad, wat de SP betreft verdienen deze organisaties alle steun. We willen dat ze daarom voldoende geld krijgen om hun activiteiten voort te zetten, bijvoorbeeld door extra geld vrij te maken voor de bewonersorganisaties via de stadsdelen". › Lees verder

Zie ook:

·                            Dossier: Buurthuizen en welzijnswerk

·                            Dossier: Fractienieuws

Meer ondersteuning en waardering voor bewonersorganisaties en -initiatieven!
PvdA door Lobke Zandstra op 3 december 2014 - Bewonersorganisaties en bewonersinitiatieven organiseren elk jaar honderden activiteiten in de stad. Daarom moeten we deze organisaties koesteren en versterken. Veel Hagenaars weten niet wat hun bewonersorganisatie doet of welke bewonersinitiatieven er actief zijn in hun buurt. lees verder » 
 
Den HaagFM 03.12.2014 Na jaren van bezuinigingen op bewonersorganisaties wil de Partij van de Arbeid in de Haagse gemeenteraad komende jaren extra ondersteuning geven.

“We moeten deze organisaties koesteren en versterken”, zegt raadslid Lobke Zandstra. Zij pleit voor een stadsbrede campagne om actieve Hagenaars te bedanken en mensen enthousiast te maken om zelf actief te worden bij een bewonersorganisatie of –initiatief. “Onbekend maakt immers onbemind.”
De partij wil onder meer dat er een introductiepakket komt voor mensen die zich willen gaan inzetten voor hun wijk. “Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden”, stelt Zandstra. Ook denkt zij aan cursussen voor bijvoorbeeld de nieuwe penningsmeester of webbeheerder.
Baldewsingh
Wethouder Rabin Baldewsingh kondigde vorige maand al aan dat Den Haag niet verder zal korten op de subsidie voor administratieve ondersteuning van bewonersorganisaties. Ook wil hij zorgen dat de organisaties makkelijker subsidie kunnen aanvragen en hun geld dan sneller krijgen. ...lees meer