vrijdag, oktober 24, 2014

Opening expositie Groeten terug uit Spoorwijk 31.10.2014 Laaktheater

Uitnodiging opening expositie Groeten terug uit Spoorwijk

We willen u bij deze van harte uitnodigen voor de opening van de expositie Groeten terug uit Spoorwijk op vrijdag 31 oktober van 17.00-19.00 uur.

In NRC Next heeft een serie artikelen over de wijk Spoorwijk gestaan. Bij deze serie stonden foto’s van de fotograaf Peter de Krom. De overheersende reactie van bewoners was dat er veel mooiere plekken te vinden zijn in Spoorwijk. 

Daarom heeft Laaktheater in samenwerking met de bewonersorganisatie Spoorwijk het initiatief genomen om met bewoners op zaterdag 18 oktober een fotowandeling door Spoorwijk te maken onder leiding van Harmen de Jong (professioneel fotograaf wonend in Spoorwijk). Deze foto’s vormen samen met de foto’s van Peter de Krom de expositie Groeten terug uit Spoorwijk.

De expositie zal geopend worden in aanwezigheid van wethouder Rabin Baldewsingh en van Carola Houtekamer en Freek Schravesande (journalisten artikelen van de NRC Next) en Peter de Krom (fotograaf artikelen NRC Next).

Programma opening
17.00-17.30 uur: inloop

17.30-18.00 uur: Openingswoord door Mieke de Wit over beeldvorming, nabeschouwing op de artikelen door de Carola Houtekamer en Freek Schravesande en officiële opening expositie door wethouder Rabin Baldewsingh

18.00-19.00 uur: proosten op de opening

Aanmelden kan tot woensdag 29 oktober door een e-mail te sturen naar carolien@laaktheater.nl

Na de opening op 31 oktober is de expositie gratis te bezichtigen t/m 31 december van maandag tot en met donderdag van 10.00-16.00 uur.

De artikelen over Spoorwijk die in augustus 2014 in NRC Next verschenen zijn terug te lezen via de volgende link: http://issuu.com/hetlaaktheater/docs/nrcnext_artikelenspoorwijk

Graag tot 31 oktober,


Met een hartelijke groet,
Namens Carolien Ruigrok (projectleider wijkcultuur)

--->>> en ook:
Op vrijdag 31 oktober van 17.00-19.00 uur wordt in Laaktheater de expositie geopend Groeten terug uit Spoorwijk.
Een reeks artikelen in NRC Next met foto’s gemaakt door Peter de Krom over de wijk Spoorwijk vormt de aanleiding voor deze expositie. De expositie zal geopend worden in aanwezigheid van wethouder Rabin Baldewsingh, Carola Houtekamer en Freek Schravesande (journalisten artikelen van NRC Next) en Peter de Krom (fotograaf artikelen NRC Next).
Lees verder...  en ook hier


Stadsdeelwethouder Rabin Baldewsingh opende op 31 oktober een bijzondere tentoonstelling met een discussie-avond. Inwoners van Spoorwijk fotografeerden hun wijk met andere ogen dan de journalisten van NRC Next. De foto's zijn te zien in de expositie 'Groeten terug uit Spoorwijk'. Tot en met 31 december in het Laaktheater.  www.cineacdenhaag.tv 
Den HaagFM 31.10.2014 In het Laaktheater start vrijdag de expositie ‘Groeten terug uit Spoorwijk’.
In de krant NRC Next stond eerder dit jaar een serie artikelen over de wijk Spoorwijk. Bij de serie stonden foto’s van Peter de Krom. Veel bewoners vonden echter dat er veel mooiere plekken te vinden zijn in Spoorwijk. Daarom heeft het Laaktheater, in samenwerking met de bewonersorganisatie Spoorwijk, een fotowandeling gemaakt door Spoorwijk. De foto’s die daarbij zijn gemaakt vormen, samen met de foto’s van Peter de Krom, de expositie Groeten terug uit Spoorwijk.
Wethouder Rabin Baldewsingh opent vrijdagmiddag de expositie. De foto´s zijn daarna te bezichtigen tot en met 31 december, van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Terugblik:

GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA GE DIGITAL CAMERA