dinsdag, augustus 26, 2014

Vrijwilligers en projecten gevraagd

Den Haag 28.08.2014 De organisatie PEP, die in Den Haag het vrijwilligerswerk promoot, heeft veel succes met een filmpje voor de campagne Den Haag Doet.
 
De film ging begin vorige maand voor een select publiek in première in het Filmhuis Den Haag. De groep De Kraaien trad op tijdens de presentatie. Directeur Fenna Noordermeer van PEP: “Na de vertoning hebben we de film via de genodigden losgelaten op social media. Nu is het aan de Hagenaars om de volgende stap te zetten.” Inmiddels is het aantal weergaven van de campagnefilm de magische grens van 100.000 views voorbij. Vooral op Facebook hebben Hagenaars het filmpje massaal bekeken. Bijna 10.000 mensen hebben op de ‘vind ik leuk’ knop geklikt.
In Den Haag zijn volgens schattingen 135.000 mensen regelmatig actief als vrijwilliger. Toch zijn er nog steeds extra helpende handen nodig. ...lees meer


Televisisieprogramma Haagse Dingen zoekt vrijwilligers
Den HaagFM 19.08.2014 Het stadstelevisiejournaal Haagse Dingen maakt filmopnames voor en over Hagenaars en Hagenezen. De onderwerpen die gefilmd worden zijn zeer gevarieerd en spelen zich allemaal af in de stad Den Haag. Elke week is een nieuwe aflevering te zien op Den Haag TV.
 
Wegens uitbreiding van de werkzaamheden is Haagse Dingen op zoek naar nieuwe reporters (cameramensen en verslaggevers). Vrijwilligers die belangstelling hebben voor filmen en interviewers zijn van harte welkom. Leeftijd is niet belangrijk, interesse in het vak wel. De nieuwe medewerkers krijgen eerst een korte cursus om de fijne kneepjes van het vak te leren.
Daarnaast is Haagse dingen op zoek naar redacteuren die contacten kunnen leggen en afspraken kunnen maken voor de filmopnames. Kijk voor meer informatie op www.haagsedingen.nl.  ...lees meer

BPT  Gerdien

Wijktuin Ramazan
 

Projecten kunnen met een omschrijving van maximaal 1 A4′tje tot 1 september worden ingezonden aan de Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden. Meer informatie staat hier.
Den HaagFM 18.08.2014 Kent u een bijzonder project dat belangrijk is voor de samenleving en waarin vrijwilligers een grote rol spelen? Meld dit project dan nu aan voor de Piet Vink-prijs.

De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag reikt jaarlijks de Piet Vink-prijs uit, vernoemd naar de voormalige Haagse wethouder Piet Vink (1927-2002). Projecten waarbij vrijwilligers een grote rol spelen, maken kans op in totaal 4.500 euro. De prijs wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. ...lees meer

Den HaagFM 20.08.2014 De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag reikt jaarlijks de Piet Vink-prijs uit en is op zoek naar vrijwilligersprojecten die dit jaar mee willen doen aan de wedstrijd. Dat vertelde jurylid Corry Hoekstra woensdagochtend op Den Haag FM.

Ooit Haagse wethouder.

De Piet Vink-prijs, vernoemd naar de voormalige Haagse wethouder Piet Vink (1927-2002), is een wedstrijd voor projecten waarbij vrijwilligers een grote rol spelen. De winnaar gaat er vandoor met 4.500 euro, een oorkonde en een wisselbeker. Volgens Conny worden er op verschillende dingen gelet. “De projecten moeten eigenlijk de verschillen en de afstanden in de samenleving overbruggen en de saamhorigheid vergroten. Ook moet het project grotendeels door vrijwilligers worden gerund.”
Projecten kunnen met een omschrijving van maximaal 1 A4′tje tot 1 september worden ingezonden aan de Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden. Meer informatie staat hier. De Piet Vink-prijs wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt.  ...lees meer