dinsdag, augustus 05, 2014

Nieuwe website Jouw Initiatief voor Haagse bewonersorganisaties

Komend najaar lanceert de gemeente Den Haag de website Jouw Initiatief, waarop bewonersorganisaties hun projecten kunnen presenteren.
lobkezandstra-jpgAanleiding hiervoor zijn vragen van het gemeenteraadslid Lobke Zandstra van de Partij van de Arbeid die merkte dat bewonersorganisaties en groepen actieve burgers zoals buurtpreventieteams een steeds belangrijkere rol spelen in hun eigen wijk, maar vaak niet weten waar andere organisaties elders in de stad mee bezig zijn. “Veel bewoners nemen initiatieven in hun wijk of stadsdeel die ook goed passen in andere delen van de stad of die andere bewoners kunnen inspireren tot nieuwe activiteiten”, zei Zandstra. “De PvdA wil graag zien dat dit soort initiatieven actief gedeeld wordt. Gebruik de denkkracht van Den Haag!”
Het stadsbestuur laat nu weten het daarmee eens te zijn. Bij de nieuwe site komen ook een blog en een digitale nieuwsbrief, zodat “iedere bewonersgroep of initiatiefnemer zijn of haar initiatief – letterlijk – op de kaart kan zetten”. ...lees meer