vrijdag, oktober 25, 2013

Mandy Roos: kom ook naar de Demonstratie 26.10.2013 Zwarte Piet-voorstanders Malieveld

Hoogleraar over Zwarte Piet: We hebben oogkleppen op
Demonstratie Malieveld.
„Zwarte Piet is geen racisme en moet blijven!”, aldus Haagse Mandy Roos uit Spoorwijk, die het initiatief voor de demonstratie heeft genomen. Volgens haar komen er ook mensen met een instrument zodat ze sinterklaasliedjes kunnen spelen en zingen.
'Ik hoop dat de VN inzien dat Zwarte Piet toch iets meer betekent voor ons dan dat ze denken,' zegt de zestienjarige Mandy Roos die op Facebook een oproep deed om aan de betoging mee te doen.
De initiatiefnemer ziet graag dat demonstranten verkleed als Zwarte Piet komen, om zo het protest kracht bij te zetten.
Den Haag heeft inmiddels toestemming voor de demonstratie gegeven, zei een woordvoerster van de gemeente woensdag. De bijeenkomst begint naar verwachting rond 13.00 uur. „Ik hoop dat de VN inzien dat Zwarte Piet toch iets meer betekent voor ons dan dat ze denken”, zei Roos tegen de regionale zender Omroep West.
De VN doen onderzoek naar de vraag of Zwarte Piet racistisch is. Het hoofd van de VN-werkgroep die hiermee bezig is, de Jamaicaanse Verene Shepherd, zei dinsdag, nog voor het onderzoek goed en wel is opgezet, dat Nederland het sinterklaasfeest moet afschaffen en spreekt van een 'racistisch fenomeen'. Over het vermeende racisme achter het fenomeen Zwarte Piet ontstond de afgelopen dagen veel ophef.
Telegraaf 24.10.2013 VIDEO Heel Nederland steunt Zwarte Piet. De 16-jarige Mandy Roos is woedend. "Mijn lieve zusje Angel van 5 jaar heeft zich zelfs met haar Zwarte Pietenknuffel huilend opgesloten in haar kamertje."
Den HaagFM 24.10.2013 Het zestienjarige Haagse meisje Mandy Roos heeft de handen ineengeslagen met het Nationale Pieten Protest voor de door h...lees meer
AD 23.10.2013 Op het Malieveld in Den Haag vindt zaterdag een demonstratie plaats voor behoud van Zwarte Piet en tegen de Verenigde Naties. De 16-jarige Mandy Roos uit Den Haag heeft via Facebook een oproep gedaan om aan de betoging mee te doen, het liefst verkleed als Zwarte Piet.
Den HaagFM 23.10.2013 In het nieuwsprogramma Den Haag in 60 seconden van Den Haag FM zie je elke werkdag het belangrijkste nieuws uit je stad....lees meer
Trouw 23.10.2013 Op het Malieveld in Den Haag vindt zaterdag een demonstratie plaats voor behoud van Zwarte Piet en tegen de Verenigde Naties. De 16-jarige Mandy Roos uit Den Haag heeft via Facebook een oproep gedaan om aan de betoging mee te doen, het liefst verkleed als Zwarte Piet.
Telegraaf 23.10.2013  Op het Malieveld in Den Haag vindt zaterdag een demonstratie plaats voor behoud van Zwarte Piet en tegen de Verenigde Naties. De 16-jarige Mandy Roos uit Den Haag heeft via Facebook een oproep gedaan om aan de betoging mee te doen, het liefst verkleed als Zwarte Piet.
Elsevier 23.10.2013  Op het Malieveld in Den Haag heeft zaterdag een demonstratie plaats voor behoud van Zwarte Piet en tegen de Verenigde Naties (VN). De gemeente geeft toestemming voor de bijeenkomst.
RTVWEST 22.10.2013 DEN HAAG - De Haagse Mandy Roos uit Spoorwijk wil met zo veel mogelijk mensen op het Malieveld gaan demonsteren voor het behoud van Zwarte Piet en tegen de VN. Ze wil dat aanstaande zaterdag doen. Lees verder
Den HaagFM 22.10.2013 De Haagse Mandy Roos uit Spoorwijk wil komende zaterdag met zo veel mogelijk mensen op het Malieveld gaan demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet....lees meer