woensdag, oktober 30, 2013

Informatiebijeenkomst 21.11.2013 betaald parkeren Spoorwijk

Zie ook: Invoering betaald parkeren Laak

Al eerder hadden we de Bewonersbijeenkomst betaald parkeren 06.10.2013 in de Wissel waar zo'n 120 bewoners op af kwamen. Er is inmiddels een werkgroep opgericht om te kijken hoe we in Spoorwijk gaan reageren op de snode plannen !!!!

Parkeren met Maatwerk zienswijze B.O.S. 13.11.2013
Gemeente Reactie op zienswijze betaald parkeren Laak

‘Parkeergarages zijn duur en onveilig’

Den HaagFM 12.12.2013 Parkeergarages zijn onveilige en onleefbare plekken in de stad geworden. Dat zegt de Partij van de Eenheid op basis van verschillende verklaringen van bewoners.
Abdoe Khoulani: ‘Onze fractie krijgt bijna dagelijks een regen aan klachten over de parkeergarages waar de Haagse bewoners verplicht hun auto moeten stallen. En dat tegen woekerprijzen, terwijl ze ook een bewonersvergunning zouden kunnen krijgen voor nog geen €3,00 per maand. Het college beloofde dat de Hagenaar in betaalde parkeergarages veilig en droog binnen staat, uit onze foto’s van de parkeergarage aan de Kraijenhoffstraat blijkt het tegendeel.’ 
De partij wil dat er camera’s in de parkeergarages worden gehangen en dat ze onderhouden worden. ...lees meer

 

PvdA door Abderrahim Kajouane op 4 december 2013  De commissie leefomgeving evalueerde vanmorgen het Haagse parkeerbeleid. Parkeren is een onderwerp dat leeft. Aangezien sommige raadsleden het standpunt van de PvdA over betaald parkeren niet schijnt te begrijpen, wil ik het ze best nog een keer uitleggen. Lees hier verder. lees verder 

Document

Bijlagen

ANWB-directeur Guido van Woerkom vindt dat het betaald parkeren uit de hand is gelopen. Hij denkt dat gemeenten naar een nieuwe inkomstenbron zoeken, nu hun mogelijkheden via de onroerendezaakbelasting (ozb) afnemen.
In 2010 werden de gebieden in 5 gemeenten vergroot, in 2013 zijn 12 betaald parkeergebieden vergroot. Voor 2014 hebben 15 gemeenten plannen om de betaald parkeerzones te vergroten. Dat blijkt uit onderzoek van www.Spotzi.nl in opdracht van RTL Nieuws. Het gaat niet alleen om de centra van de steden, maar ook in wijken ver daarbuiten moet worden betaald.
'Parkeerbeleid doorgeschoten'
Telegraaf 30.11.2013 Het aantal wijken waar moet worden betaald om te parkeren, is in 4 jaar tijd vervijfvoudigd. De ANWB noemt het Nederlandse parkeerbeleid ,,uit de hand gelopen.''
NU 30.11.2013 Automobilisten die hun auto op straat willen parkeren treffen veel vaker een parkeermeter aan dan vier jaar geleden.  Het aantal gemeenten dat zones met betaald parkeren uitbreidt is in die periode vervijfvoudigd, meldt RTL Nieuws zaterdagavond.
De ANWB vindt dat het parkeerbeleid in Nederland 'uit de hand is gelopen'.

Trouw 30.11.2013 Het aantal gemeenten waar het aantal betaaldparkeerzones wordt uitgebreid , is in 4 jaar tijd vervijfvoudigd. De ANWB noemt het Nederlandse parkeerbeleid 'uit de hand gelopen', meldt RTL Nieuws zaterdag.