dinsdag, oktober 08, 2013

Bewonersbijeenkomst betaald parkeren 06.10.2013 in de WisselHet was zondagavond een volle bak met bewoners (wel meer dan 120 bewoners van Spoorwijk; zo veel als er in de Wissel pasten) die aanwezig waren om hun geluid te laten horen over het betaald parkeren in de wijk.

De Bewonersorganisatie organiseerde namelijk samen met een aantal bewonersinitiatieven een overweldigende bijeenkomst over betaald parkeren. De stemming was heel eensgezind: als het niet nodig is, willen we niet bepaald en betaald parkeren. 
De gemeente is voornemens om vanaf 1 januari 2014 betaald parkeren in te voeren in heel Laak en Spoorwijk. Daarover is de informatie die de gemeente op www.denhaag.nl deelt gepresenteerd. De presentatie kunt u hieronder zien. Maar de discussie leverde ook heel veel vragen op. Zodra de bewonersorganisatie daar meer duidelijkheid in kan brengen, zullen ze dat op www.spoorwijk.org ook doen. 
En ook op www.bewonersorganisatie.blogspot.com zal er zal ongetwijfeld een discussie op gang komen. Daarover binnenkort dus meer.
Wilt u er ook meer over weten of uw mening delen, houd dan ook uw brievenbus in de gaten. De gemeente heeft namelijk beloofd om nog in oktober een brief te schrijven en ook een bijeenkomst te organiseren. Ondertussen wil de bewonersorganisatie structureel met de gemeente aan de slag gaan om tot betere voorstellen te komen.
Heel hartelijk dank voor uw deelname en passie; ze gaan er mee aan de slag.
Kijk hier terug: Betaald Parkeren Wegweren.pptx

zie ook: Betaald parkeren stadsdeel Laak per 2014P.S.

Het plaatsen van ORAC's (besluit) heeft uiteindelijk in de wijk toch wel wat parkeerplaatsen gekost zo bleek ook tijdens de bijeenkomst.

(Beetsstraat)
Alternatieve plek ????
Bijvoorbeeld op deze plek in de Beetsstraat (nabij Schimmelweg) had ook een 
ORAC geplaatst kunnen worden !!! Tegelijkertijd kunnen er dan extra parkeerplekken komen. Dit dus met het oog op het invoeren van het betaald parkeren per 2014 ook in Spoorwijk. 
 
(Beetsstraat)
 
En als we dan toch bezig zijn kan er op dezelfde stoep een Fietstrommel worden geplaatst. Dit werd doorgegeven tijdens de Informatiebijeenkomst 07.10.2013  fietstrommels in Spoorwijk en Laak
 
(Schimmelweg)
Hier (naast De Keet) komt in ieder geval een fietsstrommel.