maandag, september 30, 2013

Informatiebijeenkomst 07.10.2013 Fietstrommels in Spoorwijk


30.09.2013 In Laakkwartier en Spoorwijk komen fietstrommels. Fietstrommels zijn kleine afsluitbare fietsenstallingen.
Alle bewoners hebben in maart 2013 een brief ontvangen met het verzoek zelf locaties te noemen. Tot nu toe zijn er veel reacties gekomen.
Met de genoemde locaties door de bewoners en van de gemeente, is een concept-plaatsingsplan gemaakt.
PDF bestandConcept plaatsingsplan Laakkwartier en Spoorwijk  (PDF, 6534 kB)


Informatiebijeenkomst
Maandag 7 oktober organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst in de kantine van sportcomplex  aan de Jan van Beersstraat 69(1e etage).  U kunt tussen 16:30 en 19:00 uur het concept plaatsingsplan voor de fietstrommels bekijken en indien gewenst een toelichting krijgen van aanwezige ambtenaren. Ook zal er iemand aanwezig zijn van Biesieklette die de trommels gaat verhuren en het dagelijks beheer en onderhoud in opdracht van de gemeente uitvoert.

Locaties fietstrommels;

Op basis van de inbreng van de bewoners en de gemeentelijke landschapsarchitect, stelt de gemeente voor in de volgende straten fietstrommels te plaatsen:
  • Aarnout Drostlaan/Capadosestraat (nabij gestoken parkeren) (2 trommels)
  • Rosseelsstraat/Van Zeggelenlaan (1 trommel)
  • Ledeganckplein (1 trommel)
  • Tonystraat/Sinjeur Semeynsweg (2 trommels)
  • Sinjeur Semeynsweg/Van Zeggelenlaan (1 trommel)
  • Schimmelweg/Beetsstraat (3 trommels)
  • Ferrandweg/Laakweg (1 trommel)
Inschrijving voor een fietstrommel
Het inschrijven voor een fietsplek in de fietstrommel kan vanaf maandag14 oktober 12 uur 's middags  via www.biesieklette.nl of per telefoon 070-3942211. Op de informatiebijeenkomst zelf kunt u zich niet inschrijven. Biesieklette hanteert een wachtlijst indien er meer aanvragen dan plekken zijn. De wachtlijst wordt gemaakt op basis van volgorde van inschrijving. Per huishouden kent Biesieklette twee plekken toe.
 
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van het concept-plaatsingsplan dan kunt tot en met 21 oktober mailen naar fietsparkeren@denhaag.nl onder vermelding van "Fietstrommels " of door een reactieformulier in te vullen op de informatiebijeenkomst. Op basis van de reacties op het concept plaatsingsplan en de inschrijving bij Biesieklette stelt de gemeente het definitieve plaatsingsplan vast.

Vervolgens worden de plannen verder uitgewerkt zodat per fietstrommel een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) kan worden aangevraagd. De gemeente verwacht na afgifte van de omgevingsvergunning in het 1e kwartaal van 2014 de eerste trommels plaatsen. Dit is later dan eerst was voorzien, hiervoor onze excuses. 
 
Graag houden wij u via email en de website van de gemeente Den Haag (www.denhaag.nl/fietsen) op de hoogte over de voortgang van het project.