zaterdag, oktober 30, 2010

Nieuwsbrief 8 - Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’

(klik op titel)

Pers/Nieuwsbericht nr. 8


Bewoners in Spoorwijk worden ziek van de ventilatie.

Den Haag: 30.10.2010 De afgelopen weken is Bevico nog druk doende geweest met de aanpak van het achterstallige onderhoud. Echter op 27.10.2010 werd de schoonmaakploeg van Bevico weggestuurd. Er was namelijk beloofd dat er camerabeelden van de schoonmaakklus beschikbaar zouden worden gesteld aan de bewoners. Echter de heren van Bevico hadden helemaal geen camera bij zich.

Tevens werd verteld dat er proefgewijs zou worden gefilmd. Terwijl eerder was toegezegd dat alle bewoners een dvd konden krijgen van de complete schoonmaakklus. Echter, ze presenteren slechts een dvd van de woningen NADAT ze zijn schoongemaakt en niet hoe ze zijn aangetroffen. Ze hebben inmiddels al toegegeven dat dit een misverstand was en gaan nu toch de complete camara-inspecties doen.

AlphaPlan liep de deuren plat met de opname van de klachten aan het ventilatiesysteem en het inventariseren van bouwkundige gebreken aan de woningen.

En hoe vordert het nu met het TNO-onderzoek ?

De tussenstand;
· In de week van 25 oktober: Een eerste conclusie van het TNO-onderzoek verschijnt.
· 14 oktober tot en met 12 november: Bevico voert de reinigingswerkzaamheden uit, op basis van twee woningen per dag.
· In de week van 25 oktober: Direct nadat TNO heeft aangegeven dat ook onderhoud kan worden uitgevoerd in de zes woningen start Bevico hier. Dit onderhoud duurt een week.
· In de week van 1 november: TNO voert een tweede onderzoek uit in de zes woningen.
· In de week van 29 november: Zowel TNO als Bevico presenteren een rapportage en de eindconclusie.

Ook de advocaat komt weer eens langs. Inmiddels is namelijk het ultimatum aan VESTIA verstreken. De kwestie van de huurverlaging agv achterstallig onderhoud en het beschadigen van het binnenmilieu van de woningen gaat nu spelen.

Inmiddels is zelfs de Telegraaf op bezoek geweest. En ook de SP was ook weer van de partij met het voorbereiden van de volgende actie.

Overigens zijn een aantal bewoners in de Schilderswijk ook niet zo te spreken over hun verhuurder HaagWonen. De onderhoudsproblemen aldaar leveren een soortgelijk beeld op. Het lijkt wel een beetje in de lucht te zitten zou je zo denken!!!

We naderen inmiddels alweer de maand december. Een maand vol hoogtepunten zoals Oudejaarsavond, de kerstviering en te beginnen bij die man die nog uit Spanje moet komen.

Sinterklaas die liep te denken…

.. wat hij Vestia nu zal schenken ????Hiervoor zal hij wel zijn grote wensenboek (lees klachtenboek) moeten raadplegen om te kijken of er nog een passend cadeau in de aanbieding is. Het wordt vast een originele verrassing !!!!

De dagen worden korter en kouder en ook gaat de zomerklok weer een uur terug. De winter breekt aan en het Puffe gaat gewoon verder.

Wordt vervolgt

Voor meer informatie:

Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ 
Contact: marcdeklein@hotmail.com
Naam: C. M. van Dun
Adres: Rudolf van Brammenstraat 12 – Spoorwijk

Weblog: ‘Effe Puffe ? Liever niet !’ (http://effepuffe.wordpress.com/)