zondag, september 12, 2010

Boom valt op bestelbus Hildebrandtstraat - deel 2

Klik op titel

DEN HAAG 10.09.2010 - Vrijdagmiddag om kwart voor drie is er een grote boom spontaan omgevallen op een bestelbusje en de bovenleiding van de tram. Bij dit ongeval aan de Hildebrandstraat is de bestuurder van het bestelbusje gewond geraakt.Bij aankomst van de brandweer waren twee rijbanen en de tramleiding versperd door de boom. De grote boom kwam tevens op de cabine van een bestelbus terecht waarbij de bestuurder bekneld kwam te zitten.

Hierop is direct extra materiaal ter plaatse gekomen zoals de grote kraan van brandweer Den Haag, de traumahelikopter en deskundigen van de HTM om de stroom van de bovenleidingen af te halen.

Nadat de omgeving veilig gesteld was kon met behulp van de grote kraan het slachtoffer snel uit zijn benarde positie gehaald worden. Hij is met onbekend letsel, maar nog aanspreekbaar, naar het ziekenhuis vervoerd.

Een boomchirurg heeft direct onderzoek gedaan naar het spontaan afknappen van deze boom bij windstil weer. Op zijn advies wordt direct begonnen met het kappen van drie vergelijkbare bomen op deze locatie.

Hierdoor zal het autoverkeer de hele avond nog hinder ondervinden in de omgeving van het Hildebrandplein. De tramverbinding zal na reparatie van de bovenleiding wel weer eerder op gang komen.