donderdag, september 09, 2010

Ultimatum Vestia nav gezondheidsklachten Spoorwijk nieuwbouw fase 1 en 2

klik op titel

Ultimatum bewoners Spoorwijk aan Vestia

RTVWEST 08.09.2010- DEN HAAG - De bewonersgroep 'Effe Puffe? Liever niet!' uit de Haagse Spoorwijk heeft een ultimatum van zes weken gesteld aan woningbouwvereniging Vestia.

NU


Toen
De slecht werkende ventilatiesystemen in de huurhuizen moeten binnen die periode weer werken, stellen de bewoners. Als Vestia dat ultimatum niet haalt, stappen de bewoners naar de huurcommissie en overwegen zij een rechter in te schakelen. 'We zijn zeven jaar aan het lijntje gehouden. We zijn er nu klaar mee', aldus een bewoner op een bijeenkomst over de problemen in de huizen in de wijk.

De zogenaamde balansventilatie zou bovendien onnodig veel geluid maken. Verder zijn er geregeld lekkages in de zeven jaar oude nieuwbouwwoningen, waardoor vochtplekken en schimmel ontstaan.

Gezondheidsklachten

Bewoners van de Spoorwijk klagen al jaren over gezondheidsklachten. Zo hebben zij last van oogirritaties, hoofdpijn, kortademigheid en een droge mond. Het gaat om zowel huur- als koopwoningen aan de Vosmaerstraat, de Rudolf van Brammenstraat, de Beetstraat, de Hildebrandstraat en het Alberdingk Thijmplein.

TNO gaat nu onderzoek doen naar de misstanden in de woningen. Volgens woningbouwvereniging Vestia zijn de problemen bekend en wordt er op korte termijn naar een oplossing gezocht, samen met de bewoners.