vrijdag, februari 08, 2008

Het Broeit in Laak.Er staat wat te gebeuren in Laak!!!! De Vonk Sloeg Over en het begint al aardig te broeien in de Laakse wijken.

Op vrijdagavond 7 februari was de aftrap bij het cultuuranker Theater Pierrot in stadsdeel Laak. De opkomst bij de netwerkbijeenkomst was ver boven verwachting. Er waren namelijk meer dan 31 organisaties aanwezig. Er lopen dus heel wat bewoners rond in Laak met plannen en ideeën op het gebied van kunst en cultuur in de wijk.

Al weer geruime tijd is de makelaar wijkcultuur Paul Cornelissen (www.wijkcultuur.nl) in Den Haag hard bezig met de voorbereiding van de grote uitrol van het actieplan ‘De Vonk die Overslaat’. Oftewel meer Kunst en Cultuur de Haagse wijken in.

De doelstellingen zijn o.a.:
- Bewoners en organisaties met culturele plannen en ideeën voor Laak met elkaar kennis laten maken, zodat ze kunnen samenwerken,
- Nieuwe kunst- en cultuuractiviteiten in Laak stimuleren


Als opwarmer was er het flitsende optreden van de jongerendansgroep uit De Oase/STEK.

Er tussendoor was er ook nog een optreden van jongerentheater ‘Hekgolf’ en een demonstratie van de musicerende jongeren.


Middels een aantal interviews werden de plannen van een aantal organisaties doorgenomen. De deelnemers in de zaal konden hier vervolgens op reageren.
Tijdens de pauze en na afloop van het programma was er de gelegenheid om te ‘netwerken’. Vele agenda’s werden getrokken om afspraken te maken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.