donderdag, november 02, 2006

Leiding Laakwijk-Spoorwijk opgeleverd.
Onlangs is de influentleiding Laakwijk-Sammersweg opgeleverd aan het Hoogheemraadschap van Delfland. Daarmee is weer een stukje van het veelomvattende leidingenstelsel naar de Harnaschpolder gereed.

De leiding vervoert afvalwater vanaf gemaal Laakwijk in Den Haag naar de nieuwe AWZI Harnaschpolder Schipluiden. De leiding is onderdeel van een ringverbinding in het AHR stelsel van leidingen en gemalen.

LaakwegDeels loopt deze leiding door staddeel Laak Laakweg en vervolgens door Spoorwijk -Ferrandweg, Alberdinck Thijmstraat, Beetsstraat, Schimmelweg spoorbaan-

Schimmelweg en uiteindelijk door stadsdeel Escamp -Moerwijk - Guntersteinweg, Sammersweg-.

Bij de Schaapweg in Rijswijk sluit de leiding aan op de hoofdleiding van gemaal Leyweg, die inmiddels in gebruik is. De leiding Laakwijk-Sammersweg is onderdeel van de tweede streng van het AHR stelsel. Begin november gaat de gehele tweede streng in werking.

De leiding Laakwijk-Sammersweg is 2,8 kilometer lang en heeft bijna overal een inwendige diameter van 1,5 meter. Op vijf plaatsen is de leiding aangelegd door een ondergrondse boortechniek, de andere stukken zijn in een open sleuf aangelegd.