maandag, december 05, 2005

BUSLIJN 18 en de wijkwandeling

BUSLIJN 18
De wandeling door Spoorwijk op 20 november was onder leiding van Leo Lausberg (oud-voorzitter BOS). Hij heeft veel belangstelling voor de architectuur van zowel Oud- als Nieuw-Spoorwijk en was dus de aangewezen persoon.
AD/Haagsche Courant heeft aandacht aan dit project besteed, zie het artikel hieronder.

21 november AD/Haagsche Courant
High Tea voor Laak en Lunch voor Benoordenhout.
In Laakkwartier sterft het van de a-socialen en Benoordenhout is een kakwijk. Deze en andere vooroordelen moeten volgens wijkmedewerkers Idelette Nutma en Iris van der Heul de wereld uit worden geholpen. Vandaar dat het tweetal het initiatief heeft genomen om deze twee wijken met elkaar in contact te brengen. Om die vooroordelen bij elkaar weg te nemen.

Het project 'Lijn 18' - Buslijn 18 verbindt de twee wijken in één rit - ging zondag 20 november van start. De opkomst in Spoorwijk was niet zo hoog als de opkomst in Benoordenhout. Toch vond Nan Stoltenhoff (67) dat er maar 10 Benoordenhouters waren 'zeer teleurstellend'. 'Laak heeft een geweldige ochtend georganiseerd,' zei de Benoordenhoutse. 'Het was een heerlijke lunch en een mooie wandeling. Hartverwarmend.' Schokkend vond Stoltenhoff het ook. 'Ik hoorde dat sommige mensen hier maar op vijftig vierkante meter wonen. En dat er een wachtlijst is voor voedselpakketten van de Voedselbank. Schrikbarend. Dat de verschillen in Den Haag zó groot zijn!'

Henk de Berk (70) geboren Spoorwijker, sprak van een 'fantastisch initiatief. Ik weet, dat ze in het Benoordenhout meer centjes hebben dan mij, maar toch zijn ze heel aardig.' Met een mond vol brownies genoot hij van de High Tea die Benoordenhout voor Laak had georganiseerd.De eerste ontmoeting lijkt geslaagd. Volgend jaar ontmoeten de wijken elkaar weer.