zaterdag, september 09, 2017

Gesprongen waterleiding Ledeganckplein


foto: Regio15
OmroepWest 09.09.2017 - Het springen van een waterleiding op de elfde etage van een flatgebouw aan het Ledeganckplein in Den Haag heeft zaterdag voor grote overlast gezorgd. Het water liep vier etages naar beneden en liep ook de meterkasten in.
De vier onderliggende woningen werden ontruimd. Het is niet bekend wanneer de bewoners hun huis weer in kunnen, want er zijn problemen met de elektriciteit.
De brandweer was zaterdag al eerder op de dag bij de flat geweest, maar dacht toen dat er sprake was van wateroverlast door de regen. Bij de tweede melding werd geconstateerd dat er sprake was van een lekkende waterleiding. Volgens een woordvoerder van de brandweer lekte de leiding mogelijk al enige tijd.
Hennep
In het huis waar de leiding gesprongen was, is  volgens de nieuwssite Regio 15 een hennepkwekerij gevestigd. De politie doet onderzoek en gemeentemedewerkers zijn ter plaatse om te kijken wanneer de bewoners terug kunnen naar hun huis.
Meer over dit onderwerp:

Veel overlast door lekke waterleiding Ledeganckplein

Regio15 09.09.2017 - Spoorwijk -  Wat in een flat aan het Ledeganckplein een 'onschuldige' lekkage leek, bleek later een groot lek in de waterleiding te zijn.

Vanochtend rond kwart over acht werd de brandweer gebeld omdat het in een flat aan het Ledeganckplein water lekte. Vanwege de overvloedige regenval van afgelopen nacht werd in eerste instantie gedacht dat het ging om wateroverlast door de regen.

Vanmiddag bleek echter dat in een woning op de 11e verdieping een waterleiding was gesprongen. Mogelijk was dit al de hele dag gaande.

Het water heeft zich via de meterkast naar de vier onder gelegen verdiepingen verspreid. De betreffende woningen zijn ontruimd, mede omdat er door al dat water problemen met de elektriciteitsvoorziening zijn.

Er zijn bij het bestrijden van de gevolgen van de waterleidingbreuk twee tankautospuiten ingezet, waarvan één van kazerne Wateringen. Er is dan ook opgeschaald naar 'middel hulpverlening'. Om het water op te ruimen zijn door de brandweer onder andere waterstofzuigers ingezet.

Bij onderzoek is gebleken dat zich in de woning waar de waterleiding was gesprongen een hennepkkwekerij bevond. Of de hennepkwekerij ook de oorzaak was van een en ander moet nog worden uitgezocht.

Stichting Salvage zal de bewoners onderstreunen bij de afhandeling van de schade.

Video en foto's: Sander Paardekooper  Lees meer...