dinsdag, april 22, 2014

Start project Oogst zaterdag 3 mei 2014 !

Uitnodiging start project Oogst! 


Beste vriend/collega/wijkpartner van Laaktheater,

We willen u bij deze van harte uitnodigen voor een (gratis) barbecue op zaterdag 3 mei van 16.00-19.00 uur op de hobbytuinen aan de Schimmelweg (thv Schimmelweg 200) .
Graag vertellen we u onder het genot van een hapje en drankje meer over het project Oogst.

Oogst is een samenwerking van onder andere Laaktheater en de hobbytuinen en gaat meerdere jaren duren. Oogst start met een theatervoorstelling in september 2014 waar acteurs en tuinders, verspreid door de hobbytuinen verhalen vertellen en met het publiek de tuinen ingaan om te oogsten en te eten. De voorstelling zal eind september gespeeld worden. 


Het bestuur van de hobbytuinen heeft het gevoel dat er meer kan met de tuinen, dat de rol in de wijk en de betekenis voor bewoners vergroot kan worden. Graag gaan we daarover met u in gesprek. 

In verband met de voorbereidingen is het nodig dat u zich voor deze barbecue aanmeldt. Dit kan door te bellen met 070-3933348 of door een mail te sturen naar info@laaktheater.nl. Graag tot zaterdag 3 mei,

Met een hartelijke groet,
Namens iedereen die meewerkt aan Oogst!

Ellen van Beek
Publiciteit
Aanwezig dinsdag t/m donderdagLaaktheater
 


Moeilijke periode voor het beestje

De bijen hebben een moeilijke tijd. Omdat het dier bedreigd wordt komt gewasbestuiving in gevaar. Landbouwers en fruittelers halen daardoor minder oogst binnen. Onlangs riep de Tweede Kamer de regering al op om bijenkasten te plaatsen bij overheidsgebouwen in Den Haag.
In de binnentuin van het ministerie van Economische zaken in Den Haag zijn inmiddels twee kasten geplaatst. En zelfs koning Willem-Alexander opende onlangs bijenkasten op Landgoed de Horsten in Wassenaar.

Red de bij: zaai een bloem


RTVWEST 22.04.2014 De bijen hebben het nog steeds moeilijk. Om de vliegende insectjes wat op weg te helpen, wordt er daarom vanaf eind deze maand op een aantal plekken in de regio bloemenzaad uitgedeeld.
De bedoeling is dat mensen de beestjes gaan helpen door bloemen te zaaien in tuinen of op andere geschikte plekjes. In totaal wordt er genoeg bloemenmengsel uitgedeeld om 16.000 vierkante meter mee in te zaaien. De actie wordt georganiseerd door het Haags Milieucentrum en Fonds 1818. Lees verder

Gerelateerde artikelen:

·                            Geen media17-03PvdD verandert bedrijventerrein Nootdorp in bijenreservaat
·                            Geen media18-07Zuid-Hollandse bij heeft het moeilijk door voedseltekort
·                            Geen media27-04Ministerie van Economische Zaken in Den Haag gaat bijen houden
·                            Geen media27-03Bijen steeds meer in trek
·                            Audiofragment06-02'Vogels moeten worden gevoerd'
 

Fonds1818gaatduizendenbloemenzaaien


Den HaagFM 22.04.2014 Het Fonds 1818 gaat duizenden bloemen zaaien in Den Haag. De organisatie doet dat om bijen in onze stad aan voldoende voedsel te helpen.
Bijen hebben het nog steeds moeilijk: er zijn te weinig bloemen en te weinig voortplantingsplekken. Het helpt wanneer particulieren bloemen zaaien in tuinen, in een groenstrookje, op braakliggende terreinen of ander geschikte plekjes.
Samen met het Haags Milieucentrum deelt het fonds vanaf 25 april op diverse plaatsen in de stad bloemenzaad uit. Er is bloemenmengsel beschikbaar om in totaal 16.000 vierkante meter in te zaaien. Dat is genoeg voor bijna drie flinke voetbalvelden vol bloemen.
Om te zorgen dat de bloemen ook echt gaan bloeien, moet het zaad voor 15 mei gezaaid zijn. ...lees meer