woensdag, mei 15, 2013

De facelift van Station Moerwijk


Station Moerwijk in de lift.

Het Masterplan Knoop Moerwijk werd indertijd vanwege de bezuiniging voorlopig geparkeerd. Wel waren er een aantal actiepunten die, ondanks de bezuinigingswoede van de gemeente, toch zouden worden aangepakt.

Het college van Burgemeester en Wethouders stemde daarom vorig jaar in met de herinrichting van de openbare ruimte rondom Station Moerwijk. De werkzaamheden gingen inmiddels van start. Hierbij neemt ook ProRail de uitdaging aan om het station Moerwijk flink aan te pakken. Zo viel er reeds in de Posthoorn van 18.04.2012 te lezen dat er begonnen gaat worden met de facelift van Station Moerwijk en omgeving.


Inmiddels staan de nieuwe wachthuisjes op het perron. Hierdoor kunnen ook de Spoorwijkers die de trein pakken prettig wachten op de trein.

Het doel van Prettig Wachten op stations is om bij te dragen aan een betere beleving en een groter gevoel van veiligheid. Veel reizigers ervaren sommige kleinere en middelgrote stations als somber, saai, kil en weinig comfortabel. Daarom is het zo belangrijk dat ProRail investeert in het comfort. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in basisvoorzieningen, maar met vervoerders, decentrale overheden, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en NS Poort kijkt ProRail ook naar de lange termijn. Bedrijvigheid en bemensing op stations is vaak een succesfactor. Hierdoor zal het imago van de omgeving van station Moerwijk als “Dooie en Enge plek” gaan veranderen.

Inmiddels is er ook al een bestemming gevonden voor de kiosk. Hier zit nu Pizza Pizza.


Wij zijn gek op Pizza, U ook toch ???? Ze hebben een zeer ruime sortering van Turkse tot Italiaanse Pizza’s. En ze worden ook aan huis bezorgd.

Bestel nu
070- 393 87 58
Erasmusweg 2
2532 CP Den Haag
www.pizza-pizza.nu

Zie ook: http://knoopmoerwijk.wordpress.com/