vrijdag, maart 04, 2011

Noodkreet Vadercentrum Adam Jonckbloetplein

Klik op titel


Vadercentrum luidt noodklok

RTVWEST 04.03.2011 DEN HAAG -Vrijwilligers van het Vadercentrum in de Haagse wijk Laak zijn een handtekeningenactie begonnen tegen bezuinigingen van de gemeente Den Haag. De vrijwilligers luiden de noodklok, want ze zijn bang dat door die bezuinigingen het Vadercentrum de deuren moet sluiten.

Stichting Mooi verdeelt het geld onder verschillende projecten, zoals het Vader- en Moedercentrum. De stichting heeft dit jaar 4 miljoen euro subsidie gekregen van de gemeente Den Haag, ruim 300.000 euro minder dan vorig jaar. En dus kan er ook minder geld uitgegeven worden aan het Vadercentrum.

Het Vadercentrum is niet de enige instelling die moet bezuiningen. Alle culturele instellingen in Den Haag krijgen minder geld. De gemeente bepaalt later dit jaar welke instellingen in Den Haag subsidie krijgen en hoeveel. Met de handtekeningenactie hopen de vrijwilligers duidelijk te maken hoe belangrijk het voortbestaan van Adam is.

In het Vadercentrum Adam aan het Jonckbloetplein in het Laakkwartier worden cursussen gegeven en activiteiten georganiseerd voor alle mannen boven de 18 jaar. Er is onder andere een restaurant, een weggeefwinkel en een werkplaats.

Het centrum wil met de activiteiten proberen mannen te emanciperen, bijvoorbeeld door ze kook- en naailes te geven. Deze Haagse aanpak is zo succesvol, dat er ook in andere gemeentes Vadercentra worden opgezet.