vrijdag, januari 21, 2011

Bewoners Spoorwijk eisen ander ventilatiesysteem van Vestia

Pers/Nieuwsbericht nr. 13

Bewoners in de Rudolf van Brammenstraat 1 t/m 22 en de Vosmaerstraat 1 t/m 27 te Spoorwijk worden ziek van de ventilatie.

Spoorwijk Den Haag: 19.01.2011

Bewoners Spoorwijk eisen ander ventilatiesysteem.

De bewoners van Spoorwijk zijn de problemen met hun ventilatiesysteem zat en eisen dat het systeem eruit gaat. Dat is de conclusie na de teleurstellende vergadering van 18 januari tussen Vestia en de bewoners van de Rudolf van Brammenstraat en Vosmaerstraat. De bewoners hebben Vestia twee weken de tijd gegeven om te reageren.

Op basis van het TNO-rapport, de bevindingen van het recentelijk afgesloten onderzoek, blijft Vestia vasthouden aan het opnieuw instellen van het huidige systeem. “We hebben al ruim zeven jaar problemen met het ventilatiesysteem. Vestia heeft genoeg kansen gehad om het op te lossen. Nu is het genoeg en moet het ventilatiesysteem eruit.” aldus Christa van Dun van de bewonersvereniging Effe puffe? Liever niet!. Mocht Vestia geen gehoor geven aan hun eisen, dan sluiten de bewoners een gang naar de rechter niet uit.

De bewoners van de Rudolf van Brammenstraat en Vosmaerstraat zijn duidelijk in hun eisen; afzuiging die ze handmatig aan en uit kunnen zetten, zonwering en klapraampjes. “We willen na al die jaren ongezonde lucht in de woning en de gebakken lucht van Vestia nu eindelijk eens gezonde lucht in ons huis inademen. We willen in een huis wonen met een systeem dat zich aan ons leven aanpast in plaats van dat wij ons leven aan het systeem moeten aanpassen. We zien niks in het opnieuw afstellen van het systeem.”

Het vertrouwen in Vestia en het juist instellen van het ventilatiesysteem is totaal verdwenen. De afgelopen maanden hebben verschillende bedrijven het ventilatiesysteem schoongemaakt, nieuwe software geïnstalleerd en opnieuw ingesteld. Maar telkens kwamen dezelfde problemen binnen enkele dagen weer terug. Het systeem maakt veel lawaai en lijkt een eigen wil te hebben. De bewoners worden enkele malen per nacht wakker geschud door het plotseling aanslaan van het systeem en de warmtepomp. Bovendien is de afzuigcapaciteit onvoldoende.

De bewoners hebben al vanaf het betrekken van hun huizen in 2003 problemen met het ventilatiesysteem. Al jaren klagen de bewoners over het ventilatiesysteem en andere gebreken aan hun huizen. In de loop der jaren kregen steeds meer last van medische aandoeningen die te maken lijken te hebben met slecht ventilatie van hun huis. Zo kregen vele bewoners verschillende aandoeningen aan longen, luchtwegen en ogen.


Wordt vervolgd.


Voor meer informatie neem contact op met

Bewonersgroep ‘Effe Puffe ? Liever niet !

Contact: C.M van Dun

06-41984880

E-contact: marcdeklein@hotmail.com

http://effepuffe.wordpress.com/