zondag, augustus 12, 2007

De Buurtwinkel en de WijkCamper.

Het wordt tijd dat de burenrelaties worden aangehaald. Vroeger wisten buurtjes alle ins & outs van elkaar; er waren weinig geheimen die binnen vier muren bleven. Tegenwoordig is dat wel anders en houden we liever zo veel mogelijk zaken privé.

Een praatje maken we gerust nog wel met elkaar, maar het contact blijft oppervlakkig. Want dat is veilig en niemand zit immers te wachten op andermans 'gezemel'. 'Onzin' vinden de zeventien initiatiefnemers van de Burenwinkel. Hoog tijd voor meer liefde in de stad!


Kijk maar eens bij de Buurtbus

Ook in Den Haag is men onlangs gestart met het PLEINENLINT. Het plein is namelijk dé ontmoetingsplek van mensen die met elkaar betrokken zijn. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de Pleincamper om goede ideetjes mee te nemen van de bewoners.

Voor goede ideeën, oplossingen en projecten heeft de gemeente namelijk geld. En voor hulp bij het organiseren van activiteiten en het oplossen van problemen vraagt u gewoon één van de pleinanimatoren om raad en daad! De pleinanimatoren zijn op maandag 20 augustus weer terug van vakantie.

U kunt uw ideeën, plannen en suggesties alvast mailen naar pleinenlint@ocw.denhaag.nl.


Tot dan! Rooster Pleincamper...


Ook in Spoorwijk zou dit handig kunnen zijn !!!