vrijdag, maart 25, 2005

Wethouder fietst door Spoorwijk

Op 21 maart j.l. fietsen er een aantal belangrijke lieden door Oud en Nieuw Spoorwijk om met eigen ogen te zien hoe de wijk erbij ligt op deze eerste lentedag. Wethouder van Ruimtelijke Ordening Norder met zijn adviseur en stadsdeelco├Ârdinator Laak Elhouari brengen o.a. een bezoek aan de Wissel waar de Bewonersorganisatie uitleg geeft over de wijk.
De onderwerpen, die besproken worden zijn de aanloopproblemen in de nieuwbouw, de afbraakproblemen in de oudbouw. De parkeerdruk rond C1000 en het noemen van twee straten van fase drie naar de overleden oud-voorzitter en secretaris van BOS, de heren Piet van Goch en Joop Hoekstra.
Ook wordt het station Moerwijk, toch een leuk en handig stationnetje, weinig gebruikt. Hoe zou dat komen? Reizen de Spoorwijkers nooit met de trein? Gaan ze liever met hun eigen auto? Of is het te ver lopen? Het is gauw een wandelingetje van een kwartier en bus 18, de enige lijn van het openbaar vervoer, die door de wijk loopt, stopt er niet. Ook vinden sommige mensen het 's avonds een "enge plek", maar dat zou je van alle stations wel kunnen zeggen. De meeste mensen hebben er nog nooit iets "engs" meegemaakt.
Ondanks, dat er nog wel problemen zijn vinden veel bewoners Spoorwijk de laatste jaren echt verbeterd in sfeer en uiterlijk.
De bijeenkomst eindigt met een feestelijke lunch, en over 6 weken komen de wethouder en de stadsdeelcoordinator weer terug, op de fiets!