vrijdag, juni 11, 2021

Laaktheater | Nieuwsbrief juni 2021

 

WE MOGEN WEER!
Het was een lange stille periode in ons theater. Toch hebben we het afgelopen jaar niet op onze handen gezeten. Vanuit onze tijdelijke locatie in de Haagse Sport Centrale is keihard doorgewerkt. In deze nieuwsbrief praten we jullie bij over de activiteiten die wél doorgingen, de activiteiten die nu plaatsvinden en wat we in petto hebben nu we weer publiek mogen ontvangen. Zien we jullie snel?
OPROEP

HEB JIJ LEUKE HERINNERINGEN AAN LAAKTHEATER/THEATER PIERROT?

Heb jij bij ons op de planken gestaan? Heb jij bij ons de mooiste voorstelling ooit gezien? Hebben jouw kinderen hun afscheidsmusical bij ons gespeeld? Ben jij erbij geweest toen koningin Maxima ons theater bezocht? Of heb je bij ons de liefde van je leven ontmoet? Deel dan jouw mooiste herinnering, foto of ervaring met ons via productie@laaktheater.nl ter attentie van Andrea. Aan het eind van dit jaar willen we graag een expositie inrichten over onze geschiedenis in ons opgeknapte theater aan de Ferrandweg. Misschien hangt straks jouw verhaal wel bij ons aan de muur!

     v.l.n.r. buitenaanzicht theater Pierrot, toenmalige theaterzaal, bezoek koningin Maxima aan theater Pierrot

Benieuwd naar ons programma?

Bekijk al het nieuws en programma hieronder of check onze socials.
Facebook
Website
Instagram
YouTube
Vimeo

Warriors Foot

Nasser El Jackson
Voetbal en dans? Hoort dat bij elkaar? Kan je dat combineren? Met Nasser El Jackson zeker! Deze pannakampioen leert iedere woensdag kinderen van 6 tot en met 12 jaar skillz met een voetbal. Er wordt toegewerkt naar een voorstelling in Laakhage! Check ook Nasser's insta account (@nassereljackson) voor nog meer tricks!
Het sociaal-artistiek project Warriors Foot van Corpo Máquina is ontwikkeld door choreograaf Guilherme Miotto in een unieke samenwerking met Nasser El Jackson.
lees meer >>

Urban Lab Extra

Kunstlessen

Urban Lab is terug op locatie! Elke woensdagmiddag tot de zomervakantie zijn er extra kunstlessen. We hebben de lessen verdeeld over verschillende locaties in Laak. Dit is een nieuwe samenwerking met de jeugdwerkers Farah (Wissel), Vanessa en Jay van Impact Schipperskwartier en natuurlijk Fatiha van Laakhage. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen dansen met Beweigi, rappen en beats maken met Siggi Florentina, theaterlessen krijgen van Haags Theaterhuis of je eigen kunstwerken maken met Art-S-Cool!

lees meer >>
Bekijk onze website voor meer programma

Vibez Talks

Siggi Florentina

We zijn trots dat we komend seizoen coach, kunstenaar en cultureel ondernemer Siggi Florentina alias Coach F binnen onze muren hebben. Tijdens de Vibez Talks praat Siggi met verschillende ondernemers, kunstenaars en artiesten die een podium krijgen voor hun talent. De vaste gasten aan tafel zijn vlogger en radiomaker Sangie Nutbey en muzikant en radiomaker Zachery Antersijn. Op dit podium krijgen jeugd en jongeren met een Antilliaanse, Surinaamse of andere achtergrond, rolmodellen te zien waar ze zich mee kunnen identificeren. Na de zomer zullen de eerste edities online te zien zijn.
 

lees meer >>

Nog meer leuks!

Verbouwing Ferrandweg

Momenteel wordt ons pand aan de Ferrandweg opnieuw geschikt gemaakt voor voorstellingen en activiteiten voor de wijk. In september hopen we groots ons nieuwe seizoen te openen en de hele wijk is uitgenodigd.

iii Kunstpakketjes

iii kunstenaars Wen Chin Fu, Lauren Jetty, Matteo Marangoni en Dieter Vandoren hebben in samenwerking met Laaktheater honderd pakketjes samengesteld waarin je je neus, je tast en je oren gebruikt om een muziekinstrument of een parfum te maken. Deze pakketjes zijn een cadeau van Laaktheater en iii speciaal voor kinderen om nieuwe dingen te ontdekken en zelf iets te creëren. Met medewerking van MOOIwelzijn worden deze pakketten uitgedeeld. Ze zijn gekoppeld aan leuke workshops waarin de kinderen onder begeleiding van iii kunstenaars aan de slag gaan. Lees meer>>

Met andere ogen

Met andere ogen is ontwikkeld om diversiteits- en inclusievraagstukken (D&I) op de werkvloer bespreekbaar te maken. Onlangs namen de medewerkers van Laaktheater deel aan deze 'installatie' waarin je met VR-brillen letterlijk door de ogen van anderen kijkt naar alledaagse situaties. Zo kan je ervaren welke vooroordelen en vormen van uitsluiting er zijn om daar vervolgens het gesprek met elkaar over aan te gaan. Het doel is wederzijds begrip te kweken en bij te dragen aan een inclusieve organisaties. Dit project wordt op verschillende plekken in Laak aangeboden.

Instinctive Neighbourhood

Een spannend nieuw project met onze nieuwe samenwerkingspartner Corpo Máquina. Guilherme Miotto, de artistiek leider, inspireert bewegers van uiteenlopende leeftijden en achtergronden de taal van hun eigen lichaam en dat van anderen te onderzoeken. Al doende ontstaan er nieuwe en theatrale vormen van ontmoeting. Voor Instinctive Neighbourhood werken bewoners uit Laak, medewerkers van Laaktheater en dansers van het Nederlands Danstheater een week aan een presentatie. De repetities en presentatie zullen in ons collega theater De Vaillant plaatsvinden omdat ons eigen theater dan nog niet klaar is. De repetities zijn dinsdag 22 juni t/m vrijdag 25 juni van 13.00-17.00 uur met op zondag de presentatie. Lees meer >>

Oproep: Kunstroute door Laak

Wij zijn op zoek naar creatieve wijkbewoners die hun eigen werk, of dat van een buur willen etaleren in hun eigen raam. In het najaar van 2021 willen we graag een kunstzinnige route door Laak maken waarin te zien is hoeveel talent en hoeveel moois er is in onze wijk. Wil je meedoen? Stuur een bericht naar: ali@laaktheater.nl.
Graffiti Beauty Mural

Satyakam Mohkamsing

Op zondag 13 juni geeft Satyakam Mohkamsing, die tijdelijk in Laak woont, een concert vol klassieke Indiase muziek i.s.m. Ilyas Nadjafi en Tarang Poddor. In Indiase muziek hebben bepaalde instrumenten Perzische wortels en zijn teksten van liederen gebaseerd op soefi-poëzie. Indiase klassieke muziek met een oude Vedische achtergrond bevat zelfs Perzische soefi-artistieke elementen. Het concert is helaas uitverkocht, maar op ons Youtube kanaal zijn de liederen ook online te bekijken.

Residentie Orkest

De samenwerking met het Residentie Orkest krijgt steeds verder vorm. In de komende maanden zullen wij samen in Laak weer enkele portiekconcerten en appeltaartconcerten organiseren. Kijk dus af en toe even uit je raam als je muziek hoort. Misschien is het wel bij jou in het portiek of de binnentuin.

Schoolvoorstellingen

Afgelopen seizoen hebben we jammer genoeg bijna geen schoolaanbod in het theater gehad. Nu beginnen de versoepelingen en zijn we heel blij dat we op verschillende scholen in Den Haag nog zestien schoolvoorstellingen kunnen spelen in juni en juli. Zo staat theatergroep Knars de hele week op de Gerth van Wijkschool met acht voorstellingen van Nachtfantasten. Ook speelt Het Laatste Koekje nog twee voorstellingen en spelen Robbie en Roef zes keer op school! Kijk voor het nieuwe schoolaanbod op onze site.
 
Naar Laaktheater Thuis (gratis theater online)
view this email in your browser
Copyright © 2021 LAAKTHEATER, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp