zondag, september 01, 2019

Nieuwsbrief Vadercentrum ADAM september 2019


 
Bekijk deze email in uw browser
Geachte relatie,

In de zomer-periode staan de activiteiten binnen het Vadercentrum op een laag pitje. Velen gingen met vakantie, maar de Weggeefwinkel heeft ervaren dat het een trend lijkt te zijn om in de maand augustus iets in het huis te doen. Er ging vrijwel geen werkdag voorbij zonder aanbiedingen voor onze winkel. Het Vadercentrum was in de ochtend tot rond twee uur open om 'een bakkie' te komen doen. We kijken terug op een geslaagde eerste helft van dit jaar.
Begin september gaan we bekijken welke ideeën voor de tweede helft van dit jaar de zomer heeft opgeleverd.

Bilal Sahin

Augustus 2019


In deze editie:
 • Mijn tweede huis
 • Huiswerkbegeleiding
 • Onverstoorbaar
 • Activiteiten tweede helft 2019
 • Agenda

Mijn tweede huis

Op maandag 5 augustus vertrok een delegatie vanuit het Vadercentrum en de Weggeefwinkel naar crematorium Ockenburgh in Den Haag om afscheid te nemen van onze zeer gewaardeerde vrijwilliger Dirk Lageweg. Samen met zijn vrouw Joke werkte hij in de Weggeefwinkel en was in het Vadercentrum multi-inzetbaar. Dirk was vaak in het Vadercentrum te vinden en de laatste maanden van zijn leven kwam hij ook altijd even langs om te vertellen over zijn doktersbezoeken.

Dirk Lageweg noemde het Vadercentrum zijn tweede huis. Bijna altijd was hij samen met zijn Joke. Over zijn drie kinderen zei hij dat hij niet zou weten wat te doen als hij ze niet had. Als echte Feyenoord-aanhanger was hij van het slag: 'niet lullen, maar poetsen'.

Wij gaan Dirk ontzettend missen, maar weten dat zijn vrouw Joke in het Vadercentrum en de Weggeefwinkel zal blijven komen.

Huiswerkbegeleiding  

Het Vadercentrum kent, naast de reguliere-, ook projecten die niet of nauwelijks in de schijnwerper staan. Het zijn vrijwilligers die in de regel een volle baan hebben en niet altijd in de buurt van het Vadercentrum wonen, maar op bepaalde dagen op afspraak met de betreffende scholier naar een rustig plekje in het Vadercentrum zoeken om te helpen bij het maken van huiswerk.

Huiswerkbegeleiding is een project van het Vadercentrum dat bijna in de anonimiteit plaatsvindt, maar mag worden gezien als één van de meest vruchtbare. Het succesvolle eind van het afgelopen schooljaar bewijst dat.

Onze huiswerkbegeleiders zijn
 

Onverstoorbaar


Terwijl de meeste mensen zich bezighouden met vakantie of tenminste op warme dagen heerlijk naar het strand gaan, zijn er ook vrijwilligers die er de voorkeur aan geven het dagelijkse leefpatroon niet te verstoren. De deur van het Vadercentrum werd iedere werkdag om half acht geopend en om negen uur begon het werk in de Weggeefwinkel. Ook een paar buurtvaders bleven onverstoorbaar hun werk doen. Heerlijk werken als het zo lekker rustig is, was hun reactie.
Wij noemen deze vrijwilligers   onze rots in de branding.

Activiteiten tweede helft 2019  


Wij van het Vadercentrum proberen in de breeds mogelijke zin activiteiten te organiseren ten behoeve van het welzijn van onze buurtbewoners. Zelf hebben wij de maand augustus gebruikt om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, maar ……….. heeft u een idee waardoor het nog interessanter zou kunnen gaan worden om het Vadercentrum te bezoeken?
LAAT HET ONS VOORAL WETEN !!!
 

Agenda  

Naast een 20-tal wekelijkse cursussen, taken die in de Weggeefwinkel moeten worden verricht en de werkzaamheden van de Buurtvaders en vrijwilligers hebben we ook in de komende weken weer bijzondere activiteiten. Een aantal daarvan kunt u hieronder lezen.
 1. Maandag 9 september 2019, Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langs komen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
 2. Vrijdag 13 september 2019, een grote dialoogbijeenkomst met een maaltijd over “Integratie, talenten benutten en positie van hoogopgeleide statushouders”. Aanmelden is verplicht. Het begint om 17.00 uur.
 3. Donderdag 26 september 2019, een sollicitatietraining die door HTM wordt verzorgd. Het begint om 13.30 uur en aanmelden is verplicht. 
 4. Donderdag 26 september 2019, Repair Café in het Vadercentrum Adam. Bezoekers kunnen langs komen met hun defecte (elektronische) apparatuur, fiets en/of kleding. Aanvang: 14.00 uur. 
 5. Donderdag 26 september 2019, Taalkaravaan voor de deur van het Vadercentrum. Tussen 15.00 en 18.00 uur wordt allerlei informatie over de taallessen in Laak gegeven onder genot van een drankje en lekkere hapjes.
 6. Vrijdag 27 september 2019, Rotaryclub Nieuwspoort komt naar het Vadercentrum om met ons kennis te maken en in gesprek te gaan. Dat natuurlijk onder het genot van een maaltijd. Aanmelden is verplicht. Het begint om 17.00 uur.
 7. Donderdag 3 oktober 2019, Joodse feest 'Grote Verzoendag' met dialoog en maaltijd. Voor dit feest is heel veel interesse. Om verzekerd te zijn van een plaats wordt tijdig aanmelden aanbevolen. Aanmelden is verplicht. Het begint om 17.00 uur. 
 8. Maandag 7 oktober 2019, de vrijwilligers van het Vadercentrum krijgen uit handen van de wethouder Liesbeth van Tongeren de Gulden Klinker voor hun inzet voor een schone en veilige omgeving.
Een uitgebreid programma kunt u op onze website vinden:
http://www.haagsevaders.nl/site/index.php/cursussen/